Workshops voor teams

Trainingen die zorgen voor psychologische veiligheid met als doel beter te leren communiceren, leren los te laten, samenwerken en zelfleiderschap. De uitgangspunten van succeservaringen leer je het meeste net als van je diepste faalmomenten; wat je op je werk meemaakt in de praktijk is je leerstof; hoe groter de pijn. En hoe meer last je ergens van hebt, hoe meer je de motivatie hebt om het anders aan te pakken.

Jullie krijgen een energieke workshop vol veerkracht en enthousiasmerende opdrachten waarbij jullie creativiteit wordt aangeboord en positief denken wordt geactiveerd. Mijn belofte aan jullie is dat je niet alleen praktische vaardigheden en inzichten meeneemt, maar ook een nieuwe mindset die je zowel op professioneel als persoonlijk vlak vooruithelpt.

 De backbone van mijn workshops is het zorgen voor meer vertrouwen en het het versterken van relaties op je werk. Je ontdekt hoe jullie je werkplek kunnen transformeren naar een omgeving waarin iedereen zich gewaardeerd voelt en open communicatie wordt aangemoedigd. 

Voor alle workshops geldt: maatwerk is mogelijk. 

Workshop radicaal openhartig

Wil je de kracht van radicale openhartigheid te ontdekken? In workshop verkennen we samen wat radicaal openhartig zijn inhoudt, hoe het je relaties kan verbeteren, en vooral wat het jou kan opleveren. We duiken in de praktijk met herkenbare voorbeelden, zoals de uitdagingen van samenwerken met collega’s die niet dezelfde werkethiek delen. Of het nu gaat om het aanspreken van een collega die de kantjes eraf loopt, of het ontdekken van onderliggende oorzaken van gedrag, je eert hoe je eerlijk en constructief feedback kunt geven, zonder in botheid te vervallen.

Workshop feedback geven met vertrouwen

Wil je leren hoe je op een constructieve manier feedback kunt geven aan je collega’s, inclusief je manager, zonder de angst om negatieve gevolgen te ondervinden?  Deze workshop is ontworpen om je te leren hoe je jouw mening op een effectieve en respectvolle manier kunt delen, waardoor niet alleen je eigen werkervaring verbetert, maar ook die van je hele team. Of het nu gaat om het aankaarten van een situatie waarbij je je niet gewaardeerd voelt of het bespreken van moeilijke onderwerpen, je leert hoe je feedback geeft zonder dat je de relatie met je collega schaadt en de juiste woorden kiest. 

Workshop grenzen aangeven en assertiviteit

Ontdek in deze workshop de kunst van assertiviteit en grenzen kunnen aangeven op het werk. Jullie duiken in op wat het betekent om assertief te zijn en hoe dit onlosmakelijk verbonden is met zelfvertrouwen op de werkvloer. We verkennen samen het belang van het stellen van grenzen, niet alleen als een middel om persoonlijke ruimte te beschermen maar ook om gezonde relaties met collega’s te bevorderen. Jullie gaan oefenen met realistische scenario’s. Door deel te nemen aan deze workshop zijn jullie als team beter in staat  om je behoeftes op een constructieve manier te communiceren.

Workshop effectief communiceren

Jullie leren hoe je empathisch luistert en hiermee de verbinding in je team versterkt. Dit overstijgt het gewone gesprek; het is een vaardigheid die draait om oprechte interesse en begrip voor je collega’s. Het is het vermogen om je eigen perspectief even aan de kant te zetten en volledig aanwezig te zijn voor de ander, met als doel niet alleen te horen wat er gezegd wordt, maar ook om de onderliggende gevoelens en behoeften te begrijpen. In deze workshop ontdek je hoe je je volledig kunt focussen op de persoon met wie je communiceert, waardoor je een veilige en vertrouwelijke omgeving creëert waarin collega’s zich gehoord en gewaardeerd voelen. 

Workshop cirkel van invloed en betrokkenheid

Video afspelen

Herken je dit scenario in jouw team? De energie lijkt soms als zand tussen jullie vingers weg te glippen. Vaak ligt de oorzaak hiervan verrassend simpel: je investeert kostbare tijd en energie in zaken waar je uiteindelijk geen invloed op hebt. Het resultaat? Frustratie, uitputting en een gevoel van machteloosheid binnen het team. Tijdens onze workshop verkennen we effectieve strategieën om de focus van je team te verschuiven naar wat écht binnen jullie macht ligt. 

Workshop jullie energie in balans

Video afspelen

Hebben jullie ooit het gevoel dat jullie te hard en te veel werken? Als het optimaliseren van je energie hoog op jouw agenda staat en je op zoek bent naar concrete handvatten om dit te bereiken? Dan is deze workshop voor jullie. We hebben het over je energiegevers en -nemers. Je leert welke factoren je meer balans geven, niet alleen in je werk, maar ook in je persoonlijke leven. Aan het einde van de sessie loop je weg met praktische tips die je direct kunt toepassen.

Workshop gebruik je elkaars kwaliteiten (Belbin)

Video afspelen

Ben jij de creatieve duizendpoot of meer de stuurman die het team op koers houdt? Wat het antwoord ook is; iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en talenten.