Cursus Leidinggeven op de werkvloer

Word die manager die mensen echt ziet en hoort, zodat zij zich sociaal en psychologisch veilig voelen in jouw organisatie. Leer hoe je jouw team motiveert en stimuleert.

Cursus leidinggeven op de werkvloer

In-company en via open inschrijvingen

In deze cursus leidinggeven op de werkvloer leer je hoe je een veilige werksfeer creëert, omgaat met ongewenst gedrag en conflicten, je team motiveert, teambuilding stimuleert en controle omzet in vertrouwen. Deze training gaat veel verder dan een persoonlijk leiderschapsprogramma voor managers. Je leert hoe je door jezelf in te zetten actieve betrokkenheid van je team krijgt en hen naar nieuwe hoogtes stuwt.

Als ik een vlieg aan de muur was en mee kon kijken bij hoe jij en je mensen het doen, zou ik zien dat je manager werd vanwege je expertise en je resultaatgerichtheid. Maar voor het managen van mensen ben je niet opgeleid. Je kreeg het ‘erbij’. Het lukt je vaak niet lukt om je mensen echt mee te krijgen. Waar jouw organisatie als geheel naartoe moet, gaat niet hand in hand met hoe jouw team in de wedstrijd staat. 

Je mensen komen hun afspraken vaak niet na en/of zetten hun hakken in het zand. Als jij je niet als een politieagent opstelt, blijven ze passief. Je hebt moeite om de controle los te laten en taken aan je team over te laten. Ook als het gaat om de gedoetjes die er steeds tussen je mensen spelen. En als je een-op-een met je mensen spreekt, voel je aan alles dat zij niet het achterste van hun tong laten zien. 

We schuiven het ego opzij en kiezen voor leiderschap met oprechte aandacht voor de mens. In deze training over leiderschap op de werkvloer leer je hoe je:

Als de koffieautomaat op jouw afdeling oren had zouden ze klapperen van wordt gezegd...

Diep van binnen weet je dat jouw mensen het regelmatig niet leuk vinden om voor je te werken. Als jij binnenkomt valt het gesprek vaak stil en weet je dat mensen je naar de mond praten. Daarbij nemen juist je meest waardevolle medewerkers ontslag omdat zij zich gefrustreerd voelen. Uit de exitgesprekken hoor je terug dat zij zich niet gehoord voelden en de verbinding misten.

Als je echt héél eerlijk bent… Weet je dat je mensen niet echt voor jou gaan, maar hun werk doen omdat ze ‘moeten’. Ondertussen voel jij die constante druk op jouw schouders. En je weet dondersgoed dat hoe je nu bezig bent op de lange termijn niet goed is voor jouw gezondheid en je gezin (misschien vertellen ze je dit thuis ook). Je zoekt naar oplossingen.

Je weet dat er veel te winnen valt als jij gaat en staat voor sociale en psychologische veiligheid op de werkvloer.

Wat jij het liefste zou willen…

 Dat je mensen voor hun werk door het vuur gaan en jij hen zodanig weet te motiveren en stimuleren dat zij het beste van zichzelf geven. Dat je mensen zich intrinsiek betrokken voelen bij de organisatie waar ze voor werken en met hun collega’s een hecht team vormen waarin iedereen elkaar ondersteunt en aanmoedigt om te groeien en te excelleren. Dat je mensen zelf tot oplossingen komen en ze dat doen waarvoor ze zijn aangenomen. Er is een naam voor waarmee je dit bereikt… motiverend leiderschap!

Ontspan en luister...

Als jij met mij afspreekt dat je er vol voor gaat en dat wat ik voor jou in petto heb ook een serieuze kans gaat geven, dan verzeker ik je dat leidinggeven te leren is. Dat begint met jezelf nog beter te leren kennen en te begrijpen waarna jij beslist welk rolmodel jij voor je mensen wil zijn. En als je daarna aanpassingen doet in hoe jij je team aanstuurt, dan kun je echt het verschil maken voor je mensen.

Ik help je zodat je weet wat jij belangrijk vindt en waar jij voor staat als mens én in je rol van leidinggevende. Als jij dat in volle glorie uitstraalt, ben je een waanzinnig aantrekkelijk rolmodel voor je medewerkers. Al tijdens jouw traject voel je het vertrouwen van je mensen in jou toenemen. Het moeten heeft plaatsgemaakt voor een aanstekelijke energie waarmee je jouw team meekrijgt.

Als bonus is het je gelukt om echt verbinding met je mensen te maken en heb je plezier in je rol als manager. 

Waarom ik dit zo stellig durf te zeggen? Ik heb de successen gezien van de andere managers, in verschillende sectoren, die ik heb mogen begeleiden in het creëren van psychologische ve, zoals CEO’s van chemische complexen, managers van NGO’s, waterschappen, woningcorporaties, zorginstellingen en gemeenten.

Coaching Rotterdam
Al tijdens het traject vertrouw je op jezelf en zien anderen je échte waarde.
“Bewust leren werken met je team vanuit de menselijke kant, vanuit vertrouwen en gericht op veiligheid, is de enige weg naar succes. Niet alleen voor je mensen, maar ook voor jou als manager"
De resultaten van dit programma

Wil je starten met de cursus ‘Leidinggeven op de werkvloer’? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

Coaching Rotterdam
Voordat je op de JA-knop drukt

Bovengenoemde resultaten liggen binnen jouw handbereik. Echter, er is één cruciale voorwaarde waar we niet omheen kunnen. Dit traject kan alleen slagen als je jij bereid bent om je menselijke kant te omarmen en jij je team op een empathische en mensgerichte manier wilt aansturen. Dit vereist zelfreflectie en de bereidheid om kritisch naar jezelf te kijken. Met andere woorden: je moet openstaan voor persoonlijke ontwikkeling, want dat vormt de kern van dit programma. 

Jouw gedrag en dat van je team zijn altijd met elkaar verbonden. Jouw gedrag is altijd een interactie tussen jou en je team. Jouw verandering moet als een olievlek zijn waarin je team gemotiveerd raakt en de motivatie voelt om samen aan de verandering te werken. Dit betekent dat ze openstaan voor feedback, oplossingen bedenken, positief bijdragen, en bereid zijn om mee te werken. 

Hoe deze co-creatie er precies uit zal zien kan ik je niet vooraf vertellen. De exacte vorm van deze samenwerking hangt af van de omvang van je verantwoordelijkheden, de grootte van je organisatie en de specifieke dynamiek tussen jou als manager en je team. Dit maatwerk is essentieel om succes te garanderen. 

Ik geloof niet in programma’s waarin je alleen aan jezelf werkt zonder je team erbij te betrekken. Dat is eenzijdig en verspilling van tijd en geld. Dit programma is ontworpen om jou en je team samen te laten groeien, zodat jullie gezamenlijk uitblinken. Denk dus niet dat de verandering vanzelf gaat of dat het een gemakkelijke rit wordt. Je gaat zeker op weerstand stuiten. Je komt jezelf tegen en je team zal misschien ook niet meteen meewerken. 

Je leert, door het te gaan doen, te ervaren en daarop te reflecteren. Jouw persoonlijke leervragen en praktijkvraagstukken vormen het middelpunt van dit programma. Je hebt mij aan je zijde. Ik sta naast je om te sparren en te reflecteren op jouw nieuwe aanpak. Kort gezegd komt die neer op dienend leiderschap.

De grootste winst...

Wil je starten met de cursus ‘Leidinggeven op de werkvloer’? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

Persoonlijke coaching van Hanneke Zumker in regio Rotterdam

Wie ben ik?

Ik ben Hanneke Zumker en ik heb het allemaal meegemaakt: Collega’s die mij opzadelden met vervelende klusjes, sarcastische opmerkingen, onterechte beschuldigingen. Collega’s die dominant en intimiderend waren. Ik voelde me ongelukkig, machteloos en dacht dat er iets mis was met mij.

Ik was te begripvol, zei zelden ‘nee’ en vermeed conflicten om aardig gevonden te worden. Maar als je (net als ik toen) je grenzen niet aangeeft, wordt het alleen maar erger. Collega’s gedragen zich als maar slechter, worden giftiger en respectlozer. 

Ja, je kunt wijzen naar die nare collega’s. Alleen lost dat niets op. Ik realiseerde me dat ik eerst aan mezelf moest werken. Ik weet hoe mijn manager voor mij het verschil maakte. 

Mijn manager maakte voor het verschil. Stel je voor: een wereld waarin managers niet alleen leiders zijn, maar ook mentoren… 

Een wereld waarin teams gedijen in een cultuur van groei, empowerment en vertrouwen. Dit is de wereld die ik help creëren. Ik help managers om een coachende stijl van leiderschap te omarmen, waarbij ze hun team ondersteunen en aanmoedigen om zelf oplossingen te vinden, terwijl ze tegelijkertijd empowerment en vertrouwen bieden.

Ik ben een ervaren coach die put uit mijn eigen ervaring als medewerker onder een uitzonderlijke manager. Eentje die niet alleen de lakens uitdeelde, maar die zijn teamleden waardeerde, stimuleerde en empowerde. 

Die manager was een verademing, een echte gamechanger. 

Ik geloof in een benadering waarbij managers niet alleen leidinggeven, maar ook individuele groei en ontwikkeling aanmoedigen.

Hanneke Zumker in de media

Een benadering waarin medewerkers worden aangemoedigd om zelfstandig problemen op te lossen en hun eigen grenzen te stellen. 

Dit is de sleutel tot een bloeiende, productieve werkomgeving waarin sociale en psychologische veiligheid de norm is, waar teams openlijk kunnen communiceren en fouten maken zonder angst voor represailles. 

Als je op zoek bent naar een coach die slechts empathisch met jou mee knikt, zoek dan gerust verder. Maar als je de confrontatie met jezelf wil aangaan en grote stappen wil maken in jouw ontwikkeling dan ben ik de juiste persoon voor jou. 

Ik ben open en direct en schroom niet om jou de eerlijke en stevige feedback te geven; alles wat nodig is om jou verder te groeien in jouw leerproces.

Wil jij profiteren van mijn beste inzichten en technieken?

Alles wat ik leerde, kun jij met dit programma in korte tijd je eigen maken. Want ik weet exact wat jij moet doen om het verschil voor jezelf en je team te maken en snel stappen te kunnen zetten naar een veilige werkomgeving waar iedereen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt. 

Wil je starten? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

Coaching Rotterdam
Klaar voor een nieuw hoofdstuk?

Je gaat samen met maximaal 6 gelijkgestemde managers of CEO’s een halfjaar aan de slag met alles wat jij nodig hebt om een inspirerende manager te worden. Ons samenzijn vindt telkens plaats op bijzondere locaties die uitnodigen tot rust en reflectie. Tijdens deze dagen ga je praktisch aan de gang en krijg je ook te horen wat de wetenschap hiervan vindt. Toonaangevende sprekers komen hun persoonlijke leiderschapsverhaal vertellen. 

Naast de live dagen heb je iedere maand een VIP-sessie waarin jij centraal staat. Je kunt alles waar jij met jezelf of je team tegenaan loopt meteen inbrengen en met mij sparren. Op deze manier gaat niets je meer blokkeren in hoe jij je mensen het beste kunt aansturen. 

Vooraf aan de kickoff krijg je een intakegesprek waarin we jouw leerdoelen scherp krijgen. Tussen de sessies door pas jij wat je hebt geleerd in de praktijk toe. Je krijgt opdrachten die je in je dagelijkse werk uitvoert. Je leert van anderen en krijgt peer-support in de vorm van een buddy.

Het programma-overzicht

Je legt het fundament voor psychologische veiligheid. Je snapt het belang hiervan en weet waarom dit cruciaal is voor sterke teams en effectief leiderschap.

Je kent jouw persoonlijkheidsprofiel en doordat je dit hebt geanalyseerd weet je wat jouw drijfveren zijn, hoe jouw stijl van leidinggeven is en hoe dit de teamdynamiek beïnvloedt.

Je weet welke leiderschapsstijlen er zijn en hoe jij daarin moeiteloos kunt switchen wanneer een situatie daarom vraagt.

Je weet hoe het werkt met veranderprocessen en je maakt hierin keuzes voor strategieën die bij jou en je team passen.

Het belang van feedback en welke rol jouw eigen openheid hierin speelt gaan we doorlichten en aanpakken, zodat jouw mensen zich vrij genoeg voelen om hun ideeën, zorgen en feedback te delen.

Je vraagt om een 360° feedback en krijgt hiermee inzicht in hoe jij wordt gezien en hoe jouw leiderschapsstijl wordt ervaren.

Je krijgt praktische manieren om effectief te communiceren en feedback te geven, en leert wat de do’s en dont’s hierin zijn.

Je weet hoe je door radicaal openhartig te zijn de manager bent die de koers uitzet zonder dat jij je menselijkheid verliest.

Je leert op een manier te communiceren die zowel assertief als respectvol is.

Wat wil jij neerzetten? Wat wil je dat je mensen neerzetten? En wat betekent dat voor jouw gedrag?

Je duikt dieper in je eigen zelfbewustzijn en hebt een duidelijk beeld van je eigen sterktes en zwaktes.

Het word glashelder wat jouw kernwaarden en overtuigingen zijn. Je ontdekt waar jij jezelf hierin nog in de weg zit.

Je formuleert een heldere visie en missie voor jouw leiderschap en je team.

Je ontwikkelt een strategie en maakt een actieplan om je doelen te bereiken.

Je weet wat jouw leiderschapslegacy is en wat jij wil neerzetten voor jouw team en/of de organisatie als geheel.

Je bespreekt jouw doelen en verwachtingen met je team en kijkt of dit aansluit bij hun verwachtingen. Waar nodig stem jij je doelen af op wat jouw mensen van je nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren.

Je hebt een duidelijk beeld van de kwaliteiten en talenten van je teamleden en je begrijpt hoe deze zich verhouden tot het functioneren van het team als geheel.

Je weet precies hoe je deze kwaliteiten kunt benutten, zodat je teamleden optimaal kunnen presteren en met plezier hun verantwoordelijkheden dragen.

Je richt je nu ook op de ontwikkeling van je team als geheel.

Je voert gesprekken met je teamleden om de onderlinge relaties te verbeteren en het gevoel van verbondenheid te versterken.

Je teamleden weten dit ook en zijn met elkaar in gesprek over hoe ze elkaars kwaliteiten het beste kunnen benutten.

Je stimuleert je teamleden om meer met elkaar in gesprek te gaan over hun verwachtingen en mogelijke irritaties, zodat zij elkaar beter kunnen ondersteunen en samenwerken.

Je weet hoe je jouw team het beste kunt aansturen.

Je verwerft vaardigheden om assertief om te gaan met uitdagende situaties, lastige collega’s en hoe je onprofessioneel gedrag stopt zonder dat je de relatie met je teamleden schaadt.

Je weet hoe je omgaat met lastige mensen en hoe je hen beïnvloedt. Je weet wat tactieken zijn om onprofessioneel gedrag te stoppen.

Je leert hoe je constructief kunt communiceren en kritiek kunt uiten op een respectvolle manier, en hoe je hiermee omgaat binnen het team.

Je wordt je bewust van je lichaamstaal en leert deze effectief in te zetten om je boodschap kracht bij te zetten, zonder anderen te intimideren.

Je bent aan het einde van jouw leiderschapsreis gekomen en staat stil bij de successen die je hebt behaald.

Je viert deze met je de andere deelnemers en met je eigen team.

Samen bespreken jullie hoe je de behaalde resultaten kunt vasthouden en welke stappen je kunt nemen om verder te groeien als team.

Je leert hoe je jouw hulpbronnen effectief kunt inzetten om de behaalde successen te integreren en hoe je energie blijft halen uit de dingen die je doet.

Kortom, in deze laatste fase kijk je terug op wat je hebt bereikt en maak je plannen voor de toekomst, terwijl je samen met je team de successen viert.

Wil je starten met de cursus ‘Leidinggeven op de werkvloer’? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

De ervaringen van anderen

UITSTEKEND
65 recensies op
Erik Grauwmeijer
Erik Grauwmeijer
15/06/2024
Hanneke is een zeer betrokken coach, die belangrijke bespreekpunten niet uit de weggaat, en altijd vanuit jouw perspectief verbeterpunten weet aan te dragen. Daarbij staat ze altijd aan jouw kant, maar verliest het perspectief van de werkgever niet uit het oog. Ik heb veel aan haar begeleiding gehad!
Pauline W
Pauline W
17/05/2024
De coaching gesprekken met Hanneke heb ik als heel waardevol en prettig ervaren. Hanneke heeft me veel praktische handvatten gegeven voor werksituaties waar ik in vastliep. Ze heeft snel inzicht in een situatie en komt snel tot de kern. Haar directe en soms ook confronterende aanpak in combinatie met haar warme persoonlijkheid hebben me enorm op weg geholpen. Daarnaast biedt het online cursusaanbod een mooie theoretische én praktische aanvulling op de gesprekken.
Evelyn Van De Goor
Evelyn Van De Goor
13/01/2024
Waardevol is het traject met Hanneke, dankbaar voor de fijne en vooral persoonlijke aanpak. Hanneke is eerlijk, open, oprecht en neemt de tijd voor je. Het heeft mij enorm geholpen de juiste richting te vinden.
Ruben de Wit
Ruben de Wit
08/01/2024
Ik ging met enige scepsis dit loopbaan traject in maar Hanneke heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het traject is een mooie mix van eigen werkboek oefeningen, meetings zowel real live als digitaal en een persoonlijk gesprek waarbij Hanneke je extra eye openers geeft. Het heeft ervoor gezorgd dat ik overtuigd ben van de keuzes die ik ga nemen. Ik ga vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet. Ik wens iedereen deze coach en dit traject toe wanneer je twijfelt aan je baan of inmiddels al weet dat het eigenlijk niet bij je past. Het zal je veel nieuwe inzichten geven.
Behrang Mousavi
Behrang Mousavi
23/11/2023
Hanneke Zumker, is een ervaren Coach. Zij is zeer kundige coach en gebruikt haar inhoudelijke kennis in combinatie met haar empathische vermogen om cliënt zo goed mogelijk te helpen. Hanneke is een oprechte en aangename persoonlijkheid en bied wat een cliënt nodig heeft. Zij gebruikt haar inlevingsvermogen om cliënt zo goed mogelijk te begrijpen, te helpen om zo goed mogelijk te herstellen om verder te kunnen gaan. Zij is een integer en eerlijke coach en zet de belangen van de cliënt altijd voorop. Zij helpt cliënten om uit te gaan van een eigen kracht om te herstellen en de draad weer te kunnen oppikken. ‘Eigen kracht coaching’ is een absolute aanrader!
Nadia L
Nadia L
20/11/2023
Mijn coach gesprekken met Hanneke hebben mij geholpen met het vinden van een balans tussen mijn perfectionisme en het loslaten. Daarbij heeft zij mij ook praktische tools en oefeningen gegeven om mijn zelfkritische houding te verminderen. Dit alles doet Hanneke op een heel eerlijke recht voor zijn raap en heldere wijze. Bedankt Hanneke voor je waardevolle begeleiding!
marjanne klaassen
marjanne klaassen
11/11/2023
Hanneke vind ik een krachtige energieke vrouw. Met haar humor, lachen, frisse blik maakt zij de coach sessies tot een feestje. Tegelijkertijd voel ik dat ze haar werk serieus neemt en alles eruit haalt wat erin zit. Wat ik heel erg waardeer is dat zij contact met mij zocht als ze een poosje niets van me had gehoord. Ze voelt goed aan wat ik nodig heb. Er is heus een plan/doel en dat is op meerdere manieren te bereiken doordat Hanneke goed inspeelt op wat ter sprake komt. Op een prettige manier brengt ze er vervolgens weer structuur in. Steeds als ik bij Hanneke ben geweest heb ik een gevoel van verlichting, vertrouwen dat ik op de juiste weg ben, zin om weer aan te pakken.
Björn aarts
Björn aarts
24/09/2023
Hanneke was mijn kern-trainer voor de opleiding professional coach aan de Trainersacademie. Haar persoonlijke, eerlijke en oprechte aanpak heeft mij enorm geholpen in het vinden van mijn zijn als coach. Zelfs na de opleiding is ze bereid te helpen bij vragen. Ze is zeer professioneel en gedreven en ze blijft zichzelf continue ontwikkelen.
R Gianotten
R Gianotten
25/07/2023
Mijn eerste gesprek met Hanneka gaf mij direct het gevoel hier zit ik goed. De klik was er meteen. Tijdens het coaching traject bleef ze mijn hulpvraag telkens centraal stellen om mij zo de gevraagde handvatten te geven. De gesprekken waren open en intensief. Soms confronterend en daardoor ook verhelderend. Hanneke weet, door haar eigen ervaringen, de vinger op de zere plek te leggen. En door aan te geven hoe je de gesprekken en de handvatten in de praktijk kan toepassen merkte ik direct resultaat in de "echte wereld". Ik heb heel veel geleerd van Hanneke en haar eerlijke, directe en oprechte benadering. Wil je jezelf persoonlijk ontwikkelen dan zit je bij Hanneke helemaal goed.
Tjark Roozendaal
Tjark Roozendaal
15/07/2023
Ik heb Hanneke Zumker meegemaakt als externe vertrouwenspersoon. Tijdens de kennismaking vond ik haar al een vriendelijke, meewerkende en open indruk maken. Ik heb gemerkt dat ze er echt voor de werknemers is, en hiermee de werkgevers helpt. Erg geduldig en meedenkend maar ook respectvol confronterend waar dat nodig kan zijn. Ze geeft om haar cliënten en dat merk je in hoe ze een veilige en fijne werkomgeving voor hen wil bewerkstelligen.

Wat zit er in dit programma in persoonlijk leiderschap?

Wil je starten? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

confetti-canon

Eigen Kracht Coaching

Coaching Rotterdam