Verbeter de samenwerking en de sfeer in je team

Teamcoaching Rotterdam

Je teamleden zitten elkaar dwars. Dat gaat ten koste van jullie doelen. Je medewerkers zeggen A en doen B, omdat ze meer met elkaar bezig zijn dan met hun eigen taken. Door mijn teamcoaching hervindt jouw team de focus en motivatie. Dat zie je meteen terug in de prestaties.

Zou dit over jouw team kunnen gaan?

Alles bij elkaar is dit dodelijk voor de productiviteit van je team. De resultaten zijn niet optimaal. Een onwenselijke, maar niet onoplosbare situatie. Wacht niet tot het vanzelf over gaat. Dat gaat niet gebeuren. Kom met je team bij mij in teamcoaching.

teamspel Rotterdam

Het kan écht anders

Stel je voor dat de sfeer in je team fijn is en het gedoe naar de achtergrond is verdwenen. In plaats van over elkaar, spreken je mensen met elkaar en maken zij onderhuidse conflicten bespreekbaar. Als manager wordt je deur niet meer platgelopen en ben je niet meer bezig met de irritaties en conflicten. Het gaat weer over hoofdzaken.

En je mensen?

Die besteden hun tijd en energie met waar ze voor zijn aangenomen. Ze gaan op een fijne en respectvolle met elkaar manier om, voelen hun eigen waarde en die van hun collega's en pakken hun verantwoordelijkheid. Je teamdoelen worden gehaald.

Wil jij dit voor je team?

Resultaten van teamcoaching

Zo pak ik de teamcoaching aan​​

Gegarandeerd dat mijn aanpak ervoor zorgt dat je mensen zich veilig genoeg voelen om zich uit te spreken. Tijdens de teamsessies kan je team zich niet verstoppen of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij. Je teamleden gaan op een actieve manier en met levendige werkvormen met elkaar in gesprek.

Het blijft niet bij alleen praten, ervarend leren staat centraal

Je team komt letterlijk in actie. Ik gebruik hiervoor praktische en eenvoudige oefeningen die gegarandeerd prikkelend zijn.

Met mijn aanpak doorbreek ik het ingesleten gedrag van je team. Hoe creatiever en levendiger de oefeningen, waarin je team situaties echt beleeft, des te leerzamer.

Iedereen gaat automatisch mee in het proces. Verschillen poetsen we niet weg, maar we gebruiken ze om te groeien.

Als dat nodig is, coach ik teamleden ook individueel.

Zelf heb ik in een ineffectief team gewerkt. Ik weet uit ervaring wat bij teamcoaching wel en niet werkt. 

teamdag Rotterdam

Is een energieke teamdag iets voor jouw team?

Wil je de samenwerking binnen het team verbeteren en meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten? En zoek je hiervoor een prikkelende werkvorm die alle deelnemers optimaal erbij betrekt en zorgt voor een sterk wij-gevoel? Dan is mijn team-coachspel een aanrader.

Je bedenkt met je team wat jullie willen bereiken en jullie vertalen dit in een aantrekkelijke toekomstdroom

Het spel biedt een actieve manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het bijzondere is dat niemand zich kan verstoppen of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij.

teambuilding Rotterdam

Aan de hand van coachkaarten, creatieve en levendige opdrachten gaat je team aan het werk. Door het doel stap voor stap verder uit te werken, voelen alle deelnemers dat de toekomstdroom haalbaar is. Het krachtige gevoel dat hieruit ontstaat, blijkt dit teamspel bijzonder inspirerend en effectief te maken.

Coaching voor je team met een interactieve teamdag

We kijken onder het oppervlak

Het grootste gedeelte van een ijsberg zit onder het wateroppervlak. Bij issues binnen een team gaat het vaak niet om de bovenstroom, waarin inhoud en procedures belangrijk zijn. Wel gaat het over zaken die niet openlijk worden uitgesproken en die je niet zo een, twee, drie ziet: de onderstroom.

Mijn aanpak is erop gericht om dat wat onder het oppervlak speelt boven water te krijgen. Als dingen niet lekker lopen is daar namelijk veel aan de hand.

teamcoachspel Rotterdam

Wil je het nóg spannender?

Wil je weten hoe een interactieve teamdag er uit kan zien?
Kijk dan ook eens bij de Hoedendans. Op deze teamdag maakt  je team zowel het kernkwadrant van Daniël Ofman als de Roos van Leary levend.

“Doordat we samen nieuwe afspraken maakten, voelde mijn team zich meer verantwoordelijk en hielden ze stand. Ook vertelden mijn collega’s wat zij van mij nodig hadden. Ik kreeg als leidinggevende tips en advies zodat ik beter bij hen kon aansluiten. Ik ben aan het denken gezet.

Daarnaast werden we getraind in het geven en ontvangen van feedback. We leerden op een betere manier met elkaar in gesprek te gaan en te benoemen wat er speelt.”

Irene Donkersloot
(Manager inkoop en logistiek – De Zellingen)

Coaching Rotterdam