Kies voor teamcoaching 

Verbeter de samenwerking en maak meer gebruik van jullie teamkwaliteiten! 

Het unieke aan mijn teamcoaching is dat niemand zich kan ‘verstoppen’ of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij. We gaan op een actieve manier met elkaar in gesprek. Dit doen we met levendige en prikkelende werkvormen waardoor je ervaart hoe het anders kan. Door mijn coaching hervindt jouw team de focus en motivatie. Dat zie je meteen terug in de prestaties. Wil je weten wat ik als teamcoach voor jouw bedrijf kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

Herken je dit? Je teamleden:

 • nemen geen verantwoording voor hun eigen gedrag
 • ervaren veel onderlinge irritatie
 • geven geen of weinig feedback, maar roddelen veel
 • voelen zich niet gezamenlijk verantwoordelijk
 • stellen zich niet kwetsbaar op omdat ze elkaar niet vertrouwen
 • schuiven fouten onder de tafel en werken langs elkaar heen

Daarom teamcoaching!

Verbeter met mijn teamcoaching de sfeer, de samenwerking en de teamresultaten verbeteren. Je medewerkers:

 • krijgen inzicht in hun vastgeroeste patronen
 • herkennen, erkennen en gebruiken elkaars kwaliteiten en talenten
 • hebben inzicht in hun eigen effectieve en ineffectieve gedrag
 • gaan op een opbouwende manier met elkaar om
 • melden zich minder ziek en hervinden hun teamspirit!

Unieke aanpak

Doorbreek met mijn aanpak de sleur en jullie ingesleten patronen.Mijn motto is hoe creatiever en levendiger de oefeningen, waarin situaties echt worden beleefd, des te leerzamer ze zijn.

 • creatief, speels, levendig en gegarandeerd prikkelend
 • interactieve werkvormen
 • het blijft niet bij alleen praten
 • ervarend leren staat centraal
 • je komt letterlijk in actie
 • ik durf ‘zacht’ te confronteren
 • praktische en eenvoudige oefening van Belbin en Ofman
 • ik heb zelf in een ineffectief team gewerkt en weet uit ervaring wat bij teamcoaching wel en niet werkt
 • ik heb een bedrijfskundige achtergrond en een no nonsense mentaliteit

Teamcoaching-Coachspel-voor-TeamsTeamcoachspel voor teams

Wil jouw team de samenwerking verbeteren en meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten? En zoek je hiervoor een prikkelende werkvorm die alle deelnemers optimaal betrekt en zorgt voor een sterk wij-gevoel? Dan is mijn coachspel een aanrader. Je bedenkt met je team wat jullie willen bereiken en vertaalt dit in een aantrekkelijke toekomstdroom. Daarna gaat het coachspel erover hoe jullie deze droom gaan waarmaken.

Het coachspel biedt een actieve manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het bijzondere aan dit coachspel is dat niemand zich kan ‘verstoppen’ of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij. Aan de hand van coachkaarten, creatieve en levendige opdrachten gaat je team met elkaar in gesprek. Door jullie doel stap voor stap verder uit te werken, voelen alle deelnemers dat jullie toekomstdroom haalbaar is. Het krachtige gevoel dat hieruit ontstaat, maakt dit teamspel bijzonder inspirerend en effectief!

Kijk onder de oppervlakte…

Ijsberging-Temperatuur-Coaching

Het grootste gedeelte van de ijsberg zit onder de oppervlakte. Bij teamissues gaat het vaak niet om de bovenstroom waarbij inhoud en procedures belangrijk zijn. Maar juist om zaken die niet openlijk worden gezegd. Mijn aanpak is erop gericht om onder de oppervlakte te kijken. Juist naar datgene wat je niet 1, 2, 3 ziet. In die onderstroom zit weerstand en stilstand.  Als jouw team niet goed samenwerkt en er spanningen zijn, is er onder de oppervlakte vaak veel beweging. Herken je dat er onderhuids veel wordt gevoeld, maar dat er niet openlijk, maar stiekem over wordt gesproken? Of dat teamleden tijdens regulier overleg hun mond houden, maar erover roddelen of klagen bij de koffieautomaat als de leidinggevende uit zicht is? Of dat er wordt gepest? Allemaal sabotage die dodelijk is voor de productiviteit en samenwerking van jouw team!

Laat jullie onderstroom boven komen. Als je wilt dat teamleden zich niet kunnen ‘verstoppen’ in de groep door zich deels te onttrekken aan de discussie, ben je hier aan het juiste adres. Iedereen wordt meegezogen in het proces! Nee, we poetsen de verschillen niet weg, maar gebruiken ze om te groeien. In meerdere stappen krijgen we beweging in jullie ijsberg op weg naar een gezonde samenwerking.

Aan de slag met teamcoaching!

Als coach kijk ik samen met de teamleden naar die zaken waarvan zij vinden dat ze er goed in zijn en aan welke punten er moet worden gewerkt. Dit doe ik aan de hand van de communicatiepatronen, de verschillende teamrollen, de uitgesproken en onuitgesproken conflicten. Als dat nodig is, worden teamleden ook individueel gecoacht. Teams verder helpen, is waar ik veel energie van krijg!

Wat zegt mijn klant erover?

 “Doordat we samen nieuwe afspraken maakten, voelde mijn team zich meer verantwoordelijk en hielden ze stand. Ook vertelde mijn team wat zij van mij nodig had. Ik kreeg als leidinggevende tips en advies zodat ik beter bij hen kon aansluiten. Ik ben aan het denken gezet. Daarnaast werden we getraind in het geven en ontvangen van feedback. We leerden op een betere manier met elkaar in gesprek te gaan en te benoemen wat er speelt” – Irene Donkersloot (manager inkoop en logistiek – De Zellingen)