Verbeter de samenwerking, de sfeer en (dus) de resultaten van je team

Teamcoaching & Teambuilding Rotterdam

Je teamleden zitten elkaar dwars. Dat gaat ten koste van jullie doelen. Je medewerkers zeggen A en doen B, omdat ze zitten te muggenziften en meer met elkaar bezig zijn dan met hun eigen taken. Het lijken soms wel kleuters. Door mijn teamcoaching hervindt jouw team de focus en motivatie. Dat zie je meteen terug in de prestaties.

Zou dit over jouw team kunnen gaan?

Alles bij elkaar is dit dodelijk voor de productiviteit van je team. Met als gevolg dat de resultaten niet optimaal zijn en je medewerkers sneller verzuimen.

Een onwenselijke, maar niet onoplosbare situatie. Wacht niet tot het vanzelf over gaat. Dat gaat niet gebeuren. Kom met je team bij mij in teamcoaching.

teamspel Rotterdam

Het kan écht anders

Stel je voor dat de sfeer in je team fijn is en het gedoe naar de achtergrond is verdwenen. In plaats van over elkaar, spreken je mensen met elkaar en maken zij onderhuidse conflicten bespreekbaar. Als manager word je deur niet meer platgelopen en ben je niet meer bezig met de irritaties en conflicten. Het gaat weer over hoofdzaken.
En je mensen? Die besteden hun tijd en energie met waar ze voor zijn aangenomen. Ze gaan met elkaar op een fijne en respectvolle manier om, voelen hun eigen waarde en die van hun collega's en pakken hun verantwoordelijkheid waardoor de teamdoelen worden gehaald.

Wil jij dit voor je team?

Resultaten van mijn traject

Met mijn teamcoachtraject is het mogelijk! 

Zo pak ik de teamcoaching aan​​

Gegarandeerd dat mijn aanpak ervoor zorgt dat je mensen zich veilig genoeg voelen om zich uit te spreken. Tijdens de teamsessies kan je team zich zich niet kunnen verstoppen of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij. Je teamleden gaan op een actieve manier met elkaar in gesprek met levendige werkvormen.

Het blijft niet bij alleen praten, ervarend leren staat centraal:

Je team komt letterlijk in actie. Ik gebruik hiervoor praktische en eenvoudige oefeningen die gegarandeerd prikkelend zijn.

Met mijn aanpak doorbreek ik het ingesleten gedrag van je team. Hoe creatiever en levendiger de oefeningen, waarin je team situaties echt beleeft, des te leerzamer.

Teamleden kunnen zich niet verstoppen in de groep door zich te onttrekken aan de discussie. Iedereen gaat automatisch mee in het proces. Verschillen poetsen we niet weg, maar gebruiken we om te groeien.

Als dat nodig is, coach ik teamleden ook individueel.

Zelf heb ik in een ineffectief team gewerkt. Ik weet uit ervaring wat bij teamcoaching wel en niet werkt. Bovendien heb ik een bedrijfskundige achtergrond.

teamdag Rotterdam

Is het team-coachspel iets voor jouw team?​​

Wil je de samenwerking binnen het team verbeteren en meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten? En zoek je hiervoor een prikkelende werkvorm die alle deelnemers optimaal betrekt en zorgt voor een sterk wij-gevoel? Dan is mijn team-coachspel een aanrader.

Je bedenkt met je team wat jullie willen bereiken en vertaalt dit in een aantrekkelijke toekomstdroom. Daarna gaan jullie in het coachspel deze droom waarmaken.

Het spel biedt een actieve manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het bijzondere aan dit coachspel is dat niemand zich kan verstoppen of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij.

teambuilding Rotterdam

Aan de hand van coachkaarten, creatieve en levendige opdrachten gaat je team aan het werk. Door het doel stap voor stap verder uit te werken, voelen alle deelnemers dat de toekomstdroom haalbaar is. Het krachtige gevoel dat hieruit ontstaat, blijkt dit teamspel bijzonder inspirerend en effectief te maken.

Teamcoaching Rotterdam

We kijken onder de oppervlakte

Het grootste gedeelte van een ijsberg zit onder het wateroppervlakte. Bij issues binnen een team gaat het vaak niet om de bovenstroom, waarin inhoud en procedures belangrijk zijn. Wel gaat het over zaken die niet openlijk worden uitgesproken en die je niet zo een, twee, drie ziet: de onderstroom.

Mijn aanpak is erop gericht om dat wat onder het oppervlakte speelt boven water te krijgen. Als dingen niet lekker lopen is daar namelijk veel aan de gang.

Het resultaat? Je team:

  • krijgt inzicht in hun vastgeroeste patronen.
  • herkent en erkent het eigen effectieve en ineffectieve gedrag.
  • gaat op een opbouwende manier met elkaar om.
  • herkent, erkent en gebruikt elkaars kwaliteiten en talenten.
  • meldt zich minder ziek en hervindt de teamspirit.

Je team hervindt de focus en motivatie. Dat zie je meteen terug in de prestaties.

teamcoachspel Rotterdam

Wil je het nóg spannender?

Wil je weten hoe een interactieve teamdag er uit kan zien?
Kijk dan ook eens op mijn pagina Hoedendans. Op deze teamdag maken je team zowel het kernkwadrant van Daniël Ofman als de Roos van Leary levend.

“Doordat we samen nieuwe afspraken maakten, voelde mijn team zich meer verantwoordelijk en hielden ze stand. Ook vertelde mijn collega’s wat zij van mij nodig hadden. Ik kreeg als leidinggevende tips en advies zodat ik beter bij hen kon aansluiten. Ik ben aan het denken gezet.

Daarnaast werden we getraind in het geven en ontvangen van feedback. We leerden op een betere manier met elkaar in gesprek te gaan en te benoemen wat er speelt.”

Irene Donkersloot
(Manager inkoop en logistiek – De Zellingen)

Coaching Rotterdam