Verbeter de samenwerking, de sfeer en (dus) de resultaten van je team

Teamcoaching & Teambuilding Rotterdam

Het unieke aan mijn teamcoaching is dat niemand zich kan ‘verstoppen’ of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij. We gaan op een actieve manier met elkaar in gesprek.

Dit doen we met levendige en prikkelende werkvormen waardoor je ervaart hoe het anders kan. Door mijn coaching hervindt jouw team de focus en motivatie. Dat zie je meteen terug in de prestaties.

Zou dit over jouw team kunnen gaan?

Alles bij elkaar is dit dodelijk voor de productiviteit van je team. Met als gevolg dat de resultaten niet optimaal zijn en dat werknemers sneller verzuimen.

Een onwenselijke, maar niet onoplosbare situatie. Wacht niet tot het vanzelf over gaat – want dat gaat niet gebeuren-, maar kom met het team bij mij in teamcoaching.

teamspel Rotterdam

Zo pak ik de teamcoaching aan​​

Als coach kijk ik samen met de teamleden naar die zaken waarvan zij vinden dat ze er goed in zijn. Ook benoemen we de punten waaraan nog moet worden gewerkt. Dit doe ik aan de hand van de communicatiepatronen, de verschillende teamrollen en de uitgesproken en onuitgesproken conflicten. Ik confronteer op een zachte manier: duidelijk en veilig.

Het blijft niet bij alleen praten, ervarend leren staat centraal:

Je team komt letterlijk in actie. Ik gebruik hiervoor praktische en eenvoudige oefeningen die gegarandeerd prikkelend zijn.

Met mijn aanpak doorbreek ik de ingesleten patronen binnen het team. Hoe creatiever en levendiger de oefeningen, waarin je team situaties echt beleeft, des te leerzamer.

Teamleden kunnen zich niet verstoppen in de groep door zich te onttrekken aan de discussie. Iedereen gaat automatisch mee in het proces. Verschillen poetsen we niet weg, maar gebruiken we om te groeien.

Als dat nodig is, coach ik teamleden ook individueel.

Zelf heb ik in een ineffectief team gewerkt. Ik weet uit ervaring wat bij teamcoaching wel en niet werkt. Bovendien heb ik een bedrijfskundige achtergrond.

teamdag Rotterdam

Het kan écht anders

Stel je voor dat de sfeer in je team fijn is en het ‘gedoe’ naar de achtergrond is verdwenen. In plaats van over elkaar, spreken je mensen met elkaar en maken zij onderhuidse conflicten bespreekbaar. Als manager wordt je deur niet meer platgelopen en ben je niet meer bezig met de teamdynamiek. Het gaat weer over hoofdzaken. En je mensen? Die zijn bezig met waar ze voor zijn aangenomen.

Coaching Rotterdam

Wil jij dit voor je team?

Met mijn teamcoachtraject is het mogelijk. Ik zie snel waar de schoen wringt en spreek uit wat je team lastig vindt om zelf te zeggen.

Resultaten van mijn traject

Is het team-coachspel iets voor jouw team?​​

Wil je de samenwerking binnen het team verbeteren en meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten? En zoek je hiervoor een prikkelende werkvorm die alle deelnemers optimaal betrekt en zorgt voor een sterk wij-gevoel? Dan is mijn team-coachspel een aanrader.

Je bedenkt met je team wat jullie willen bereiken en vertaalt dit in een aantrekkelijke toekomstdroom. Daarna gaan jullie in het coachspel deze droom waarmaken.

Het spel biedt een actieve manier om met elkaar in gesprek te gaan. Het bijzondere aan dit coachspel is dat niemand zich kan verstoppen of onttrekken aan het proces. Alleen praten of post-its plakken, is er niet bij.

teambuilding Rotterdam

Aan de hand van coachkaarten, creatieve en levendige opdrachten gaat je team aan het werk. Door het doel stap voor stap verder uit te werken, voelen alle deelnemers dat de toekomstdroom haalbaar is. Het krachtige gevoel dat hieruit ontstaat, blijkt dit teamspel bijzonder inspirerend en effectief te maken.

Teamcoaching Rotterdam

We kijken onder de oppervlakte

Het grootste gedeelte van een ijsberg zit onder het wateroppervlakte. Bij issues binnen een team gaat het vaak niet om de bovenstroom, waarin inhoud en procedures belangrijk zijn. Wel gaat het over zaken die niet openlijk worden uitgesproken en die je niet zo een, twee, drie ziet: de onderstroom.

Mijn aanpak is erop gericht om dat wat onder het oppervlakte speelt boven water te krijgen. Als dingen niet lekker lopen is daar namelijk veel aan de gang.

Het resultaat

…krijgen inzicht in hun vastgeroeste patronen.
…en in hun eigen effectieve en ineffectieve gedrag.
…gaan op een opbouwende manier met elkaar om.
…herkennen, erkennen en gebruiken elkaars kwaliteiten en talenten.
…melden zich minder ziek en hervinden hun teamspirit.

Je team hervindt de focus en motivatie. Dat zie je meteen terug in de prestaties.

teamcoachspel Rotterdam

Wil je het nóg spannender?

Wil je weten hoe een interactieve teamdag er uit kan zien?
Kijk dan ook eens op mijn pagina Hoedendans. Op deze teamdag maken je team zowel het kernkwadrant van Daniël Ofman als de Roos van Leary levend.

“Doordat we samen nieuwe afspraken maakten, voelde mijn team zich meer verantwoordelijk en hielden ze stand. Ook vertelde mijn collega’s wat zij van mij nodig hadden. Ik kreeg als leidinggevende tips en advies zodat ik beter bij hen kon aansluiten. Ik ben aan het denken gezet.

Daarnaast werden we getraind in het geven en ontvangen van feedback. We leerden op een betere manier met elkaar in gesprek te gaan en te benoemen wat er speelt.”

Irene Donkersloot
(Manager inkoop en logistiek – De Zellingen)

Coaching Rotterdam