Spreker inhuren over psychologische veiligheid?

Spreker inhuren over psychologische veiligheid?

Ik kies ervoor mijn verhaal wél te vertellen!

Ongewenst gedrag op de werkvloer is een wijdverbreid probleem. Het is schokkend dat 2,3 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met pesterijen op de werkvloer volgens CNV. Dit is een probleem dat niet langer genegeerd mag worden. Schadelijk gedrag verziekt de werksfeer, leidt tot een gebrek aan vertrouwen tussen collega’s en uiteindelijk resulteert in verminderde prestaties, frequent ziekteverzuim of burn-outs en een hoog personeelsverloop. Het is tijd om deze problemen aan te pakken, niet alleen voor de mensen die het moeten ondergaan, maar juist ook voor het succes van het hele team en de organisatie.

Ongewenst gedrag, zelfs in zijn subtielste vormen, is als een virus dat zich langzaam verspreidt en de kern van een gezonde werkcultuur aantast.

Daarom mijn openhartige getuigenis naar plekken die die anderen liever verborgen houden, waar je mijn eerlijkheid heel dicht op mijn huid komt. Laat mijn ervaringen net dat duwtje in je rug zijn om het op je werk – of je nu dader, getuige, manager of slachtoffer bent – anders aan te pakken als je moet dealen met een giftige werkomgeving. Na afloop van deze lezing heb je antwoord op deze vragen:

Hoe herken je ongewenst gedrag en waarom doen mensen dit? 

Wat zijn de gevolgen voor het slachtoffer en het hele team?         

Wat kun je collega doen en hoe voorkom het?                                  

Dus zoek je een niet-alledaagse keynote speaker over pesten op het werk of een dagvoorzitter voor je congres, teamdag of heidagsessie?

Advies over psychologische veiligheid op de werkvloer

Een veilige werkomgeving gaat verder dan alleen fysieke richtlijnen en protocollen. Psychologische en sociale veiligheid zijn net zo belangrijk voor het welzijn van je mensen en het succes van je organisatie. Wat mij betreft moet psychologische veiligheid prioriteit zijn. Als je dit niet op orde hebt, beïnvloedt dit niet alleen individuen, maar heeft het ook gevolgen voor de algehele teamdynamiek en prestaties.  

Als onafhankelijk adviseur bied ik een onbevooroordeelde kijk op de situatie.

Ik help je onder meer met deze vragen: 

  • Hoe je pestgedrag en andere meer subtielere vormen hiervan van herkent 
  • Wat de oorzaken van pestgedrag zijn en waarom dit in jouw organisatie gebeurt Wat de impact op slachtoffers, de rest van je teams en je resultaten is 
  • Hoe je ervoor zorgt dat ongewenst gedrag stopt en stimuleert dat de omstanders zich uitspreken. 

Doordat ik aan den lijve te ervoer hoe het niet moest, leerde ik onbewust hoe het wel moest. In zekere zin was het een praktijkopleiding managementwetenschappen. Niet in de avonduren, maar gewoon op mijn werk. Van de lessen die ik leerde, pluk jij de vruchten. 

Coaching Rotterdam