Blogs

Je vindt hier tips en inzichten om je persoonlijk te ontwikkelen. Kies de categorie waarin jij een blog wil lezen. Laat je inspireren, zodat jij op je werk jouw podium kunt pakken! 

“Ik kom stipt om 8.30 op mijn werk en ga exact om 17.00 weg. Ik doe mijn taken minimaal, maar zeker niet ‘above and beyond’. Elke dag voelt voor mij als een eindeloze herhaling van zetten. Mijn werk vind ik saai en geeft me geen voldoening. Ik staar dagelijks naar hetzelfde computerscherm, elke dag mijn […]

Zit je vast in de sleur van werk? Is elke dag hetzelfde en word jij er helemaal tureluurs van? Deze 3 tips helpen je naar werkgeluk! Lees je mee met het loopbaanvraagstuk van Marjolein? Marjolein werkt al meer dan 20 jaar achter de balie bij het gemeentehuis, meestal balie 5 maar soms balie 8. Balie […]

Pas jij je mening en gevoel aan anderen aan? Is het voor jou een uitdaging om je grenzen aan te geven? Als je mijn tips toepast, wordt het gemakkelijker!  Mijn klant was ook niet assertief “Op mijn werk ben ik de acteur in een toneelstuk. Je ziet me mijn gedrag naadloos op mijn omgeving aanpassen. […]

Manipulatie helpt je bij het krijgen van banen en leuke projecten. Hier 5 slimme manieren om zelf je manipulatieve collega’s slim af te zijn. Manipulatie komt overal voor. In liefdesrelaties, vriendschappen, familierelaties en op het werk. Manipulatie is het opzettelijk beïnvloeden van een ander. Als jij hiervan op je werk last hebt, is dit een […]

Manon werkt nu al 3 jaar fulltime voor de klantenservice binnen een goedlopend bedrijf. Op haar afdeling werken nog 20 anderen die dezelfde functie hebben. Het bedrijf loopt goed, maar met Manon gaat het daarentegen niet zo goed… “Het voelt alsof ik in een doolhof loop met telkens dezelfde route en geen uitgang. Als een […]

Hoe kom je de eerste maand van je nieuwe baan goed door en hoe laat je in je nieuwe baan een goede eerste indruk achter bij je collega’s en manager? Het is deze indruk die bepaalt hoe je wordt gezien. Het laatste dat je wil is dat ze je incompetent vinden. Je kent het waarschijnlijk […]

Twee weken geleden nestelde zich – als donderslag bij heldere hemel – een vreselijke hoofdpijn in mijn achterhoofd. Het voelde als een drukkende, knellende band die steeds strakker om mijn hoofd werd getrokken. En in plaats van te verminderen, werd de pijn alleen maar erger en bleef terugkeren.  Oeps…  Krijg jij ook weleens opeens heftige […]

Afbeelding: Racool_studio op Freepik Je wordt wakker met een verlamd gevoel. Je hebt niet kunnen slapen. Het liefste wil je nog zo lang mogelijk in je bed blijven liggen. Maar, dat kan niet. Je moet naar je werk om een presentatie te geven aan de marketingafdeling. Om 11.00 uur zitten er twintig collega’s klaar om […]

Deel deze blog pagina :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print