Hoe (zelf)compassie je helpt in tijden van corona – en daarna ook

Alweer is Friso de keuken uit geslopen. Ik vind hem zittend in mijn coachkamer. Onderuitgezakt achter zijn iPad is hij stiekem aan het Netflixen. Als ik binnenkom, kijkt hij op. "Mam ik WIL niet meer leren." Ik voel het stoom uit mijn oren komen. Dit is vandaag al de zesde keer dat hij er tussenuit piept. "Ik ben je hélémaal…

Lees verder Hoe (zelf)compassie je helpt in tijden van corona – en daarna ook

Piekeren over je werk? Deze wandelmethode helpt je van je zorgen af

"Ik heb een andere baan." Het was deze zin waardoor Marjons baas zich vervelend ging gedragen. Hij wilde ineens dat ze haar tijd verantwoordde, en deed moeilijk over de overdracht van haar werk. Hij deed ronduit koel: zó naar. Genoeg aanleiding om flink te piekeren. Maar hoe laat je die gedachten los? Hoe word je weer rustig in je hoofd.…

Lees verder Piekeren over je werk? Deze wandelmethode helpt je van je zorgen af

Hoe geef je feedback aan je leidinggevende – zelfs als je bang bent daarna ontslagen te worden?

In de spiegel van de lift trekt Joost zijn stropdas nog iets rechter.“Jij gaat iets belangrijks doen vandaag,” merkt Bianca van HR op.“Ik ga Van Leusden een bloemetje geven.” Vijfde verdieping, de liftdeuren schuiven open.Waarom feedback geven aan je manager?Stel, je manager geeft tijdens meetings steeds dezelfde collega’s credits voor wat zij hebben gepresteerd, maar als jij input levert, praat hij…

Lees verder Hoe geef je feedback aan je leidinggevende – zelfs als je bang bent daarna ontslagen te worden?

Hoe heftige feedback mij verder bracht – en wat jij daaraan hebt

…”Kwarkgebakjes naar de medewerkers van de Primera brengen?”… Ja, dat deed ik vorige week. De laatste tijd heb ik vaker een pakketje dat ik daar aflever. Dan maak ik ook meteen een praatje met de mensen. Dat geeft een goed gevoel. En omdat ze altijd zo klantvriendelijk zijn, vond ik het leuk ze een klein teken van waardering te geven.…

Lees verder Hoe heftige feedback mij verder bracht – en wat jij daaraan hebt

Einde

Er zijn niet meer pagina's