Het kernkwadrant van Ofman: welke uitdaging zit er in jouw allergie?

Gék word je d’r van.  Als je aan Danielle - de afdelingssecretaresse, vraagt wat zij ervan vindt, zegt ze altijd: ‘Het maakt mij niet zoveel uit.’ Die stem… En dat gezicht dat ze erbij trekt… Ben je allergisch voor het gedrag van een ander, dan zegt dat iets over wat je zélf te doen hebt. De irritatie laat je je…

Lees verder Het kernkwadrant van Ofman: welke uitdaging zit er in jouw allergie?

Hoe word je níet moe van videobellen – zelfs als je zes calls op een dag hebt?

Wat is erger: in de drukte heen en weer naar je werk, in representatieve kleding die eigenlijk helemaal niet lekker zit, of de hele dag thuis in je huispak achter de computer? Al dat videobellen: iedere keer andere gezichten op je beeldscherm. Begrijpen we elkaar goed? Zegt iedereen wat hij wil zeggen, zie ik het goed en is die ene…

Lees verder Hoe word je níet moe van videobellen – zelfs als je zes calls op een dag hebt?

Breek uit je gouden kooi – hoe je beslist of het tijd is om te gaan óf niet

Ze ploft naast me neer op de bank. Ik ben druk op mijn laptop. Waarop ze heel dicht tegen me aankruipt. Je weet wel, op zo’n manier dat je meteen ziet dat ze aandacht wil. Ik kijk op. “Nog 26 dagen en dan mag ik weer naar school”, jubelt ze. “Ik heb een speciale app die de dagen aftelt. Kan…

Lees verder Breek uit je gouden kooi – hoe je beslist of het tijd is om te gaan óf niet

Als thuiswerken voor jou nieuw is en je nu overcompenseert – 5 tips om het relaxter te maken

“Ik begin om 7.30 uur en kom om 17.00 uur mijn werkkamer weer uit.” Het is voor het eerst dat hij thuiswerkt. Tijd om even te lunchen neemt hij niet. Aan het einde van de dag voelt hij zich geradbraakt. “Videovergaderen is heel intensief”, legt hij uit. “Na een overleg heb ik hoofdpijn, maar ga ik toch door.” Hoorde ik…

Lees verder Als thuiswerken voor jou nieuw is en je nu overcompenseert – 5 tips om het relaxter te maken

Einde

Er zijn niet meer pagina's