Voorverkoop boek gestart!

Gepest op het werk

Dit boek gaat jou verder helpen om weerstand te bieden tegen grensoverschrijdend gedrag van collega's. Draag een steentje bij aan de totstandkoming en koop 'm in de voorverkoop!

Gepest op het werk

Dit boek is een must-read voor iedereen die zich wil wapenen tegen ongewenst gedrag op de werkvloer.

Honderdduizenden Nederlanders worden dagelijks geconfronteerd met pesterijen en ander grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Wat gebeurt er met je als dit jou overkomt? Wat kun je eraan doen? En hoe doe je dat precies? 

In ‘Gepest op het werk’ deelt ik vanuit mijn eigen ervaring hoe het is om vernederd, buitengesloten, bespot en geminacht te worden door collega’s en leidinggevenden. Ik onthul ook hoe wreed de communicatie kan zijn wanneer je je uitspreekt over dit gedrag. 

Het management, en zelfs collega’s met wie ik het wél goed kon vinden, lieten mij in de steek uit angst om zelf uit de gratie te vallen. Uiteindelijk verliet ik de organisatie uit zelfrespect. Dit was een enge stap, maar met de kennis van nu beschouw ik het als een mijlpaal in mijn leven en ben ik een voorbeeld voor anderen die hetzelfde meemaken. 

Mijn openhartige verhaal belicht het grijze gebied tussen kantoorpolitiek en grensoverschrijdend gedrag. De ervaringen dringen diep door. “Tijdens het lezen voelt het alsof je het zelf ondergaat”, hoor ik terug van de mensen die het manuscript al lazen.

Met mijn verhaal wil ik slachtoffers behoeden voor vergelijkbare ervaringen, managers geef ik advies in hoe je ongewenst gedrag de kiem in smoort. Collega’s spoor ik aan in te grijpen. Je leest wat de desastreuze gevolgen van wegkijken zijn. 

Ik combineer beschrijvingen van ernstige misdragingen met komische anekdotes, een beetje zwarte humor, wetenschappelijke inzichten en praktische tips. Dit boek zou verplichte lectuur moeten zijn voor leidinggevenden die deze problematiek buiten hun organisatie willen houden.

Het boek is een must read!

Of je nu een werknemer, manager, bestuurder of gewoon geïnteresseerd bent in het verbeteren van de werkomgeving, dit boek biedt waardevolle inzichten en toepasselijke lessen voor een breed publiek.

Pesten op het werk

Over mij

Mijn naam is Hanneke Zumker en ik ben coach, mediator en extern vertrouwenspersoon. Om dit boek te schrijven moest ik mijn schaamte aan de kant zetten. Met de billen bloot. Dat vond ik niet altijd even makkelijk. Toch heb ik er bewust voor gekozen om mijn verhaal te vertellen, want echte verhalen over nare ervaringen op de werkvloer zijn schaars. 

Wat mij is overkomen maakt juist deel uit van mijn kracht als coach, als ervaringsdeskundige. Collega’s die mij opzadelden met vervelende klusjes, sarcastische opmerkingen en onterechte beschuldigingen maakten. Collega’s die agressief en intimiderend waren. Ik heb het allemaal meegemaakt. 

Ik voelde me ongelukkig, machteloos en dacht dat er iets mis was met mij. Maar ik koos ervoor om geen slachtoffer meer te zijn. Om grenzen te stellen en ‘nee’ te zeggen en gedrag te bespreken. Dat vergde veel moed, maar ik slaagde erin. Dat geef ik graag door. Ik heb me gespecialiseerd in het vergroten van psychologische veiligheid. Dit doe ik met individuele coaching, teamcoaching en workshops. 

Als deskundige op het gebied van werkgeluk heb ik bekendheid verworven door mijn optredens in diverse media, waaronder Een Vandaag, BNR Nieuwsradio en Radio Rijnmond. 

Wees de verandering die jij zelf wil zijn!

Hanneke belicht wat managers en werkgevers zouden moeten en kunnen doen om hun werknemers te beschermen en te zorgen voor een fijne een veilige werkomgeving. 

Dit boek is er voor:

Slachtoffers

Empowerend met persoonlijke ervaringen en praktische tips, waarin je (h)erkenning vindt en manieren om ongewenst gedrag te stoppen.

Managers

Inzicht in het belang van een veilige werkomgeving, met wetenschappelijk onderbouwde tips om ongewenst gedrag te voorkomen en te bestrijden.

Collega's

Daagt uit en roept op tot actie en moedigt aan niet weg te kijken maar een vuist te maken tegen grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Daders

Biedt een confronterende blik op de impact van grensoverschrijdend gedrag en zet aan tot zelfreflectie en gedragsverandering.