Liefdesbrief aan jezelf? Ode aan mijn spiegel!

Hou jij van jezelf?

To love oneself is the beginning of a lifelong romance. 

Oscar Wilde

Een bos rozen met een lieve kaart. Een doosje chocolaatjes of misschien wel een etentje in een romantisch restaurant. Zo betuigen geliefden elkaar vandaag overal ter wereld de liefde. Een geweldige traditie natuurlijk, maar waarom projecteren we onze genegenheid altijd op een ander en nooit op onszelf? 

Begrijp me niet verkeerd, het is natuurlijk belangrijk en superromantisch om op Valentijnsdag stil te staan bij de liefde die je voor je partner koestert. Ga daar vooral mee door. 

Maar… 

Het kan ook geen kwaad om jezelf eens een spiegel voor te houden en op een rijtje te zetten waarom jij van jou moet houden. Wat zijn nu de dingen die jou mooi maken? Leg de focus eens op jouw prestaties en de karaktereigenschappen die jou een geweldig mens maken. Dat voelt wellicht wat raar, maar dat is het niet. 

Jij bent jouw beste vriend, voor altijd. Of, zoals Oscar Wilde ooit betoogde: ‘to love oneself is the beginning of a lifelong romance’. Hoe mooi is dat!? 

Maar jezelf de liefde verklaren, hoe doe je dat in hemelsnaam? Dat is niet zo moeilijk. Ga achter je computer zitten, doe je ogen dicht en denk aan je prestaties, op zakelijk en persoonlijk vlak, je karaktereigenschappen en alle andere mooie dingen die jou maken tot wie je nu bent. En negeer de negatieve zaken. 

Het was gisteren Valentijnsdag tenslotte! 

Zodra je dit op een rijtje hebt, zet je het op papier. Jouw liefdesbrief aan jezelf. 

Zo verklaarde ik de liefde aan mezelf:

Ode aan mijn spiegel

Have a coke and smile is de slogan uit je geboortejaar. Je kunt zo ontzettend blij worden van een blikje cola zero. Dat is ook hoe ik hoe ik jou het meeste zie. Enthousiast, bevlogen en blij, veelal met een lach van oor tot oor. 

De eerste keer dat ik je zag, had ik geen idee dat jij de ware was. Maar nu weet ik dat wel. Jij bent eerste waar ik aan denk als ik opsta en mijn laatste gedachte voor het slapen gaan. Want ik ben bij jou. En jij bij mij. 

Wij begrijpen elkaar. Wij luisteren naar elkaar. En wij inspireren elkaar. 

Iedere dag worden we sterker. 

Jij bent degene van wie ik het meeste hou, maar ook mijn allerbeste vriend. Ondanks onze levenslange voorgeschiedenis, kom ik steeds meer over je te weten. Wie jij bent. Wat je kan. En over de richting van het pad dat we samen bewandelen. 

Gek eigenlijk. Ooit vond je ik je niet zo bijzonder. Een beetje raar zelfs. Maar gelukkig werd ik verliefd op je toen ik je echt leerde kennen. Onbekend maakt onbemind. Het zou onze lijfspreuk kunnen zijn. 

Showmodel of total loss

Het maakt mij niet uit. Ik hou van al je versies. Toen iedereen tegenover mij stond, was jij mijn trouwste bondgenoot. Je kreeg het niet voor niks. Dat weet ik als geen ander. Ik zag hoe het snot uit je neus kwam van het huilen toen je leven nog woelig was. Waar jij als kind je onzeker voelde en niet de moeite waard vond en jezelf bij voorbaat al minder dan een ander voelde, sta je nu sterk in je schoenen. Waar je vroeger echt in een dip zat bij tegenslagen lukt het je nu om nare dingen zelf om te buigen. 

Je haalt wat je zoekt en nodig hebt uit jezelf. Alles waar je naar op zoek was, vond je in jezelf. Daar mag je trots op zijn. Daar moet je trots op zijn. Ik ben zo onbeschrijfelijk blij dat jij jezelf hebt geaccepteerd voor wie je bent. Je koos voor jezelf. Ik zie het verschil aan hoe licht jij voelt, het licht dat je uitstraalt, je lach. Zo ontzettend mooi om te zien hoe je thuiskwam bij jezelf. 

Je volgt je innerlijke stem, je luistert ernaar. Die stem klinkt de laatste jaren steeds luider. Je bent nu zover dat je anderen niet nodig hebt voor je bestaan of om je gelukkig te voelen. Niet meer afhankelijk van de meningen en verwachtingen van derden. Jij functioneert zelfstandig. WOW. Als ik kijk waar jij vandaan komt, hoe laag het geloof in jezelf was, wat je allemaal hebt moeten doorstaan en ik zie waar je nu staat… dat doet niemand je na. Je volgt je hart en gaat voor wat je écht raakt. Dat verdient alleen maar een groot applaus! 

De naam van je eigen bedrijf had je niet beter kunnen kiezen: Eigen Kracht. Jouw kracht als fundament. Zo gedreven. Als je iets voor ogen hebt, dan zal je het uitvoeren ook. Onzekerheid maakte plaats voor zelfbewustzijn en ambitie. Ik ben zo trots op wat je allemaal nog wil bereiken. Waar je allemaal nog van durft te dromen, hoe je durft toe te geven dat je geen idee hebt hoe maar er wel volledig op vertrouwt dát het een keer gaat gebeuren. Linksom dan wel rechtsom. De route kan verschillen. Je bestemming allerminst. 

Jouw vrolijkheid je enthousiasme zijn aanstekelijk. Je lach is betoverend, je kunt bulken van het lachen zonder dat iemand meelacht. Jij hebt lol. In de manier hoe jij straalt neem je anderen mee. Ook zo grappig als je anderen een kleine por geeft en prikkelt, nooit om iemand naar beneden te halen. Nee om niet alles zwaar te zien. 

Bedankt dat je me hielp om de vrouw te worden die schrijft met deze pen. Je hebt me zo vaak aangemoedigd. Door jou ben ik me gaan realiseren hoe geweldig ik wel niet ben. Je joeg me uit mijn comfortzone, naar ambitie en de schoonheid van het avontuur. Wat ben ik trots op hoe je alleen durft te zijn, alleen met jezelf en de ruimte die er dan om je heen is te vullen met liefde. Liefde voor anderen, maar vooral ook voor jezelf. 

Ik ben dankbaar dat je me laat lachen, wanneer ik verdrietig ben. Dankbaar dat je altijd voor me klaarstaat als ik je nodig heb. Dankbaar dat ik op je kan vertrouwen, wetende dat je er altijd voor me bent. Dankbaar dat je me altijd vangt wanneer ik naar beneden val. En dankbaar voor jouw vleugels wanneer ik vliegen zal. 

Het is fijn om er eventjes stil bij te staan, vind je niet? Even samen te kijken naar wat ons één mens maakt. Wat houd ik van je en wat ben ik blij dat je er bent. Sexy zelfreflectie, wereldwijf. Moeder, onderneemster….samen één bedrijf. Echtgenote, wereldmeid. Wat ben je mooi mijn vriend…. 

Gisteren, vandaag en voor altijd. 

Let’s have a coke… 

 

En voilà, mijn liefdesbrief aan mezelf.

Leuk voor later en handig om er even bij te pakken wanneer ik met het verkeerde been uit bed stap, aan mezelf twijfel of me om een of andere reden niet ok voel. Het is een leuke denkoefening, maar ook belangrijk. 

Waarom? 

Jezelf accepteren en van jezelf houden, geeft je veel kracht. Eigen Kracht, zogezegd. Als je van jezelf houdt, sta je met meer vertrouwen en moed in de wereld. Je kunt meer aan en inspireert anderen met jouw krachtige en zelfbewuste houding. En daar plukken jij én je omgeving de vruchten van. 

Wil je wat hulp om zelfverzekerder te worden? Je bent van harte welkom ❤️ Zeker weten dat ik je help om jezelf te boosten!

Wil je nu meteen aan de slag?

🔥 Volg mijn online training: Hoe laat ik het gedoe van mijn werk los en ga ik om met lastige collega’s?

Heb je gedoe op je werk? Of werkvloerfrustraties? Maak ze dan soepel bespreekbaar met de checklist uit mijn e-boek.Heb je gedoe op je werk? Of werkvloerfrustraties? Maak ze dan soepel bespreekbaar met de checklist uit mijn e-boek.

 

Download direct gratis e-book 10 tips om op je werk (slim) voor jezelf op te komen

 

Je las een blog van moi – Hanneke Zumker

Hanneke wie?
Klantervaringen

Fijne werkweek!

Hanneke Zumker coach Rotterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print