Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het besluit dat iets belangrijker is dan angst

- Ik coach in Rotterdam -

Hoe komt het dat mensen doen wat ze doen?

 Een vraag die ik mezelf vaak stel, al zo lang als ik me kan heugen. Een vraag ook die me uiteindelijk coach heeft gemaakt.

Vroeger werd ik veel gepest. Niemand wilde naast me zitten en – uiteraard – kozen ze me niet bij gym. Wat doe ik verkeerd, dacht ik toen. Het antwoord had ik niet.

Wat ik toen ook niet wist, is dat ik het later de baas was.

Ook in m’n werkende leven is het me nog gebeurd dat ik tegen mijn eigen weerbaarheid aan liep of met onprofessioneel gedrag werd geconfronteerd.

Volwassen vrouwen en mannen kunnen zich onvolwassen gedragen. Waarom doen mensen dit, dacht ik.

Ik besefte dat het ook iets bij míj was. Ik hield mensen niet buiten m’n ruimte. Ik zei geen nee en wilde aardig gevonden worden.

Als ik nu niets doe, gaat het blijven zoals het is, realiseerde ik me.

Ik werkte aan mezelf en ging steeds positiever over mezelf denken. Grenzen stellen, nee zeggen, gedrag bespreekbaar maken, het vroeg veel moed. Ik vond het heel eng, maar door het gewoon te doen, ging het steeds beter.

Na een spannende confrontatie, mét hartkloppingen, waarbij de ander onaardig of onprofessioneel deed, bleek ik de aanvaring te kunnen relativeren en voelde ik me rustig. Dat was een boost voor mijn zelfvertrouwen.

Mijn eigen ontwikkelingsproces bracht mij waar ik nu ben. Een gelukkig mens dat stevig in haar schoenen staat. Ik weet wie ik ben en wat ik wil. Ik volg mijn hart en sta voor wat mij écht raakt. Dat gun ik jou ook.

Mijn missie is mijn klanten te helpen aan meer werkgeluk. Ik geloof in organisaties die hun medewerkers centraal stellen. Waar het normaal is dat je buiten je comfortzone treedt, je fouten maakt en jij je kwetsbaar mag opstellen. Mijn missie is geslaagd als jij met plezier naar je werk gaat.  

Wandelcoaching Rotterdam

Hoe krijg ik ánderen nu zover dat ze begrijpen waarom ze de dingen doen die ze doen?

Al lang koesterde ik de wens om iets voor anderen te kunnen betekenen. Daarom volgde ik meerdere coachopleidingen en modules in psychologie, heb ik uiteindelijk mijn baan opgezegd en bén ik nu coach.

Mijn opleidingen in marketing en bedrijfskunde en m’n 23 jaar werkervaring in grote organisaties neem ik mee in de coaching.

Ik leg daardoor gemakkelijk de link tussen jouw coachvraag en de belangen van de organisatie waarin je werkt.

Coaching Rotterdam

Ik coach in Rotterdamse stijl

Dat houdt bovenal échte betrokkenheid in. Het is voor mij geen kunstje. Klanten zeggen dat ze oprechte steun van mij voelen.

Eerlijkheid vind ik een voorwaarde voor een zinvol coachtraject. Ik schroom niet uit te spreken wat nodig is. Dat kan soms direct zijn, maar het komt uit een warm hart.

Ik wil je immers vérder helpen. Je eigen kracht aanwakkeren. Ik heb groot respect voor jou als je stappen zet ook al vind je dat spannend. Rotterdams coachen is oplossingsgericht bezig zijn en gaan voor resultaat. Gewoon praktisch: en hoe pas je dat nu toe in je leven?

Ik ben creatief en brainstorm met je mee als je het even niet meer weet.

Verder belangrijk: humor. Hoe vervelend dingen ook mogen zijn, als je kunt lachen om je eigen tekortkomingen is het halve werk gedaan.

“Ze weet je gauw op je gemak te stellen en er ontstaat daardoor een veilige en vertrouwelijke omgeving waarin jij je kan ontplooien”

Mirjam Donselaar,
Toegepast Psycholoog

Coaching Rotterdam

Hoe ik coach in Rotterdam?

Ik beheers tal van technieken en theorieën. Ik werk no-nonsense, niet zweverig, maar ook weer niet volgens een vast stappenplan. Ik kijk naar wat jij nodig hebt en wat bij jou past. Ik werk veel met eigen materialen. 

Bij mij geen geitenwollensokken aanpak, gezweef of soft gedoe.

We kijken wat speelt door situaties die jij meemaakt te bespreken. Bijvoorbeeld een gesprek met je collega of leidinggevende waarin het niet of juist wel goed ging. Door vragen te stellen, je uit te dagen, te confronteren, een spiegel voor te houden, ontdek je wat de oorzaak is. Als je dat helder hebt, ga je op zoek naar manieren om er anders mee om te gaan.

En privé?
Ik hou van m’n man, onze vier kinderen en reizen met de oude camper. Van cola light en taart van Koekela.

Weet je dat coachen is wat ik het liefste doe?

Voel je vrij om me te bellen als je meer wil weten over mij als jouw persoonlijke coach in Rotterdam.