Kom energiek van je vakantie terug!

niets doen in je vakantie

Ik zit even niets te doen op Sicilië. Uitslapen. Om 11 uur een heerlijke plons in het water. Uren in de schaduw onder een boom. Wandelen langs de boulevard. IJsjes eten. Amper contact met thuis. Mijmeren. Dagdromen. Verwonderen. Boeken lezen. Podcasts luisteren. Weg van de dagelijkse beslommeringen. Alleen in noodgevallen voor klanten te bereiken. 

Lekker eten. Van elkaar genieten. Vooral dat.

De afgelopen maanden was ik erg druk

Zelfs in de weekenden. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Het waren weken met veel activiteiten en waarin ik van alles voor elkaar heb gebokst. Het was best veel. Die druk legde ik mezelf op. Niemand zei me dat ik iets moest, dat deed ik zelf

Veel leuk dingen vooral

Juul cum laude geslaagd voor het gymnasium. Noor – mijn jongste telg – van de basisschool. Events als diploma-uitreikingen, de eindmusical van groep 8 (fenomenaal: de meester had alle teksten zelf geschreven, de kinderen waren geweldig op het toneel), mijn zaterdagse toneelschooldag, afscheidsfeestjes, een knalfeest van mijn netwerkclub en niet te vergeten de barbecue-avonden met vrienden.

Ook veel gewerkt

Coachgesprekken, trainingen gegeven in persoonlijk leiderschap aan teamleiders in de zorg, elke twee weken bloggen, teamdagen hosten, teamcoaching faciliteren, inspirerende berichten voor social media schrijven, het volgden van een cursus Google Ads, het schrijven en laten vormgeven van een prachtig coach journal (+100 pagina’s), alleen de drukproef hoef ik nog te controleren, maandelijks als expert aanschuiven bij Radio Rijnmond (mocht je de uitzendingen willen terugluisteren, klik dan hier).

Waanzinnig trots ben ik op de online training die ik bijna lanceer:

Hoe laat ik het gedoe van mijn werk los en ga ik om met lastige collega's?

Op LinkedIn deed ik eind vorig jaar een oproep waar jullie zoal behoefte aan hebben. Het antwoord is dat ik je als nuchtere, praktische Rotterdamse ga helpen met strategieën waarmee je je eigen gedrag en dat van je collega’s positief beïnvloedt waardoor je het werk beter loslaat. 

Ik dacht er al langere tijd over na om deze online training in de markt te zetten. Maar er waren allerlei stemmetjes in mijn hoofd die me tegen hielden, zoals: 

  • wie zit er nu op weer een online training te wachten? 
  • wat gaan mijn klanten ervan vinden als ze mij op beeld zien? Ik schijn nogal serieus te kijken 😉 
  • ik heb geen verstand van de techniek het is zo ontzettend veel werk
  • wanneer ga ik hier in hemelsnaam tijd voor maken? 

Maar wat ik steevast tegen jullie zeg, moet ik natuurlijk ook zelf doen. Want de kracht van al die belemmerende overtuigingen zit in het daadwerkelijk doen. Dus gooide ik alle onzinnige excuses overboord en ben ik gewoon maar begonnen. 

Nee, het was niet makkelijk. 
Ja, het was veel werk, echt heel veel. 

Filmpjes maken, monteren, lesstof bedenken en in leuke werkvormen gieten… Het is volbracht, alleen een paar technische klusjes (gelukkig heb ik die uitbesteed)

Zodra de training af is, hoor je meer. 

Genieten van mijn bedrijf en mijn gezin

Zeker ik hou van mijn bedrijf: coachen, dingen maken en ontwikkelen vind ik enorm leuk. Maar even niets doen en met mijn gezin zijn ook. 

Daarom gun ik mezelf rust en heb ik op de pauzeknop gedrukt. 

Mijn 2 jongste kinderen gaan nog steeds mee op vakantie. Ik ben nu met hen op Catania. Met z’n drieën (mijn partner werkt deze week nog) genieten we volop. Gezellige gesprekken, spelletjes, films kijken, zwemmen, samen lachen en grapjes maken. 

Mijn lief begon vorige week woensdag met ons, maar ging nog even terug. Vrijdag is hij er weer. Dan gaan we 3 weken met de camper Italië door. 

Mijn vakantie is niet volgepland

Ik hoef niet het maximale uit mijn vakantie te halen. Zeker ga ik niet van museum naar museum en het is al helemaal niet mijn bedoeling om alle highlights af te vinken. Het enige doel dat ik heb is om te ontspannen. Ik heb behoefte aan rust. 

MAAR NIETS DOEN. ECHT HELEMAAL NIETS DOEN? 

Dat gaat me niet lukken. Ik wil toch wat zaken afronden, zoals die training en die drukproef. Dat geeft me meer een gevoel van rust dan wanneer ik de boel de boel laat. Maar alles in de zomerstand. Weinig plannen hebben, geen druk maakt me blij en belastbaar. 

Wat ik ook ga doen?

Heerlijk de stilte opzoeken. Een wandeling zonder eindbestemming maken. Heerlijk dwalen op het strand, veel slapen (zeker ook middagdutje), luisteren naar rustige muziek. Mijn gedachtes laten afdwalen. Een beetje voor me uit staren. Genieten van het geweldige uitzicht, dat glaasje wijn of die lekkere maaltijd. 

Vertraag jij de komende weken ook?

Dat is een slimme keuze. De zon op je huid voelen en diep ademhalen. Volledig in het NU leven. Ik gun het je. Kun je straks het gedoe op het werk ook weer beter aan. 

Mijn volgende blog ontvang je weer in september. In augustus heb ik geen klantafspraken. Wel krijg je als de training af is een link om je in te schrijven, maar dat heb ik (als het af is) volledig geautomatiseerd ;-). 

Verder ben ik heerlijk off-grid

Fijne zomer nog!

Heb je gedoe op je werk? Of werkvloerfrustraties? Maak ze dan soepel bespreekbaar met de checklist uit mijn e-boek.Heb je gedoe op je werk? Of werkvloerfrustraties? Maak ze dan soepel bespreekbaar met de checklist uit mijn e-boek.

 

Download direct gratis e-book 10 tips om op je werk (slim) voor jezelf op te komen

 

Je las een blog van moi – Hanneke Zumker

Hanneke wie?
Klantervaringen

Fijne werkweek!

Hanneke Zumker coach Rotterdam

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print