Ben je klaar met het rotgevoel van je werk? Wil je sterk in je schoenen komen te staan?

Meld je dan aan voor het groepsprogramma. Ook jij kunt met gemak en vol zelfvertrouwen plezier ervaren op de werkvloer! 

Training assertiviteit op het werk

Het is lastig voor je om assertief te zijn en je zelfvertrouwen is te laag. De training assertiviteit en zelfvertrouwen zorgt ervoor dat jij op je werk voor jezelf gaat staan én vol zelfvertrouwen over de bühne komt.

Want hoeveel tijd verspil jij aan eindeloos gepieker over lastige situaties op je werk waarbij het je niet lukt om assertief te reageren? Oncollegiaal gedrag, een uitbrander van je leidinggevende of die zoveelste negatieve opmerking van een vervelende collega. Het geeft je keer op keer een rotgevoel dat je te weinig voor jezelf opkomt. 

Grote kans dat jij je ‘minder’ voelt dan die ander, onzeker bent en confrontaties uit de weg gaat omdat je ‘aardig’ gevonden wil worden en worstel je met een gebrek aan zelfvertrouwen. Je zou graag je grenzen willen aangeven maar houdt te veel rekening met de mening en gevoelens van anderen en stel je te onderdanig op. 

Hoe vaak je niet ’s avonds je hart bij jouw partner uitstort (wat denkt die *** wel niet!). Ja, dan weet je wél wat je had willen zeggen. Maar de volgende dag zit je gewoon weer op je werk en doe je alsof er niks aan de hand is. 

Hiermee doe je jezelf écht te kort. Je weet dat er meer in je zit en ik weet dat je het anders wil. Zullen we afspreken dat je het nou ook eindelijk eens een keer een serieuze kans gaat geven? Als jouw antwoord volmondig “JA” is, sta je met dit programma binnen 3 maanden sterk in je schoenen op je werk en heb je meer zelfvertrouwen ontwikkeld. En als bonus daarbuiten ook. Je gaat jezelf meer ontdekken en omarmen met als resultaat dat je leven luchtiger en plezieriger wordt.

Wat herken je hiervan?
Coaching Rotterdam
Na dit programma:

Wie ben ik?

Ik ben Hanneke Zumker en een aantal jaar geleden stond ik waar jij nu staat. Ik heb het allemaal meegemaakt: Collega’s die mij opzadelden met vervelende klusjes, sarcastische opmerkingen, onterechte beschuldigingen. Collega’s die dominant en intimiderend waren. Ik voelde me ongelukkig, machteloos en dacht dat er iets mis was met mij.

Ik was te begripvol, zei zelden ‘nee’ en vermeed conflicten om aardig gevonden te worden. Maar als je (net als ik toen) je grenzen niet aangeeft, wordt het alleen maar erger. Collega’s gedragen zich als maar slechter, worden giftiger en respectlozer. 

De bal lag bij mij… 

Ja, je kunt wijzen naar die nare collega’s. Alleen lost dat niets op. Vertrekken naar een andere organisatie? Dat kan, maar is dat ook niet de oplossing. Ik realiseerde me dat ik eerst aan mezelf moest werken. Anders zou ik in mijn verdere loopbaan tegen dezelfde problemen blijven aanlopen. 

Voor jezelf gaan staan is te leren.

Ik koos ervoor geen slachtoffer meer te zijn van onbehoorlijk en oncollegiaal gedrag. Dat deed ik door vol in een ontwikkelingsproces te gaan. Ik volgde meerdere cursussen, trainingen en ik ging naar een psycholoog.

Hanneke Zumker in de media

Bullebakken bleken prachtig oefenmateriaal.

Grenzen stellen, ‘nee’ zeggen en gedrag bespreken vergde moed, maar ik slaagde erin.Na een spannende confrontatie, mét hartkloppingen, waarbij de ander onprofessioneel deed, lukte het me mijn rug recht te houden. Dat boostte mijn zelfvertrouwen.

Wat ik leerde, geef ik door aan jou.

Mijn eigen ontwikkelingsproces bracht mij waar ik nu ben. Een gelukkig mens dat stevig in haar schoenen staat. Ik weet wie ik ben en wat ik wil. Ik volg mijn hart en sta voor wat mij écht raakt. Het rotsvaste vertrouwen dat ik in mezelf heb, gun ik jou ook.

Wil jij profiteren van mijn beste inzichten en technieken?

Alles wat ik leerde, kun jij met de cursus assertief op je werk leren zijn je een snelkookpan in korte tijd eigen maken. Want ik weet exact wat jij moet doen om het verschil voor jezelf te maken. Hoe je snel stappen zet en wat echt werkt zodat jij je (veer)krachtig en zelfverzekerd voelt. 

Coaching Rotterdam
Het programma-overzicht

Je legt het fundament voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We maken kennis met elkaar tijdens de kick-off. Door de balans op te maken, ga je nadenken over waar het in jouw leven om draait. Dit is de basis waarop jij je doelen voor deze drie maanden gaat bepalen.

Je kijkt op welk punt je nu staat, wat je werk je heeft gebracht en hoe je daar bent gekomen. Wat kan beter? Maar je legt ook de focus op wat al goed gaat, zodat je dit kunt versterken. Je gaat claimen (en voelen) wat jouw unieke eigenschappen zijn, zodat jij hier altijd op kunt teruggrijpen. 

Ik heb de belangrijkste tips en adviezen voor je verzameld over hoe je pijlsnel meer zelfvertrouwen krijgt. Dat start met wie je werkelijk wil zijn en je kernwaarden (datgene wat je echt belangrijk vindt) omarmen. Als je dit weet, lukt het je om je innerlijke kompas echt te volgen.

Je gaat een einde maken aan je zelfveroordeling. Je weet wel, dat irritante stemmetje in je hoofd. Hoe vaak vind je dat je iets beter had moeten doen of kunnen? Of vind je jezelf stom? Hoe hoog zijn de eisen die je aan jezelf stelt? De gedachten die je daarover hebt, noem ik je innerlijke criticus, je pestkop. Je onderzoekt de overtuigingen die je in de weg staan en krijgt manieren aangereikt om ze te temmen. 

Al in de 1e maand merk je dat je een beter gevoel over jezelf hebt. Het lukt je om te stoppen met piekeren. Niet alleen wordt het in je hoofd een stuk gezelliger en rustiger, maar je voelt je ook minder gestrest. Je slaapt beter en voelt je emotioneel stabieler en sterker. Daardoor kun je de focus beter leggen op wat er voor jou echt toe doet. En mocht je toch een keer veel spanning voelen, dan heb je van mij technieken gekregen om het gedoe op je werk los te laten.

In de 2e maand weet je waar jouw grenzen liggen en geef je het aan wanneer anderen er overheen gaan. Dat doe je effectief en zelfverzekerd. Ook weet je hoe je om moet gaan met lastige collega’s, managers en mensen die in je allergiezone zitten.

Je eigen grenzen bewaken is het beste wat je kunt doen als je niet onnodig energie wil verliezen. Maar dan moet je wel voelen waar die grenzen liggen en je moet ze ook dúrven aangeven. Je leert je grenzen te voelen, je grenzen te verwoorden, voor je mening op te komen en stevig in je schoenen te staan.

Je leert hoe je de gedachten, die ervoor zorgen dat je over je grenzen heen gaat, kunt parkeren. Je maakt een start met het op een goede manier zeggen wat je vindt en wat je denkt. En je leert hoe je kritiek geeft als je het ergens niet mee eens bent.

Dit betekent ook dat je gaat kijken naar met wie je omgaat en werkt net zo in het leven staan als jij. Hebben zij dezelfde kernwaarden en normen als jij. Je gaat ontdekken hoe je ervoor zorgt dat je A-spelers om je heen verzamelt en hoe de D-spelers (de deleters en de destroyers) de mond snoert.

Uiteraard gaan we aan de slag met hoe je overkomt. Je wordt je bewust van je lichaamstaal en hoe je die inzet om je punt te maken. Je gaat snappen wat de werkelijke betekenis is van ‘in het moment zijn’. Je ‘presence’ zet je in om anderen te motiveren en vertrouwen op te bouwen. En we duiken dieper in op wat assertief, subassertief en agressief gedrag is, en hoe je daarmee omgaat. Kortom; je werkt aan een krachtige uitstraling.

Aan het einde van deze laatste maand weet je hoe je omgaat met lastige collega’s en hen beïnvloedt. Je krijgt ze mee met wat jij doet. Je hebt ontdekt wat voor jou de beste aanpak is. Je hebt geleerd hoe je jouw eigen manier van doen goed kunt inzetten, en hoe je andere manieren kunt mixen in je werk.

Je gaat ontdekken hoe je invloed op mensen kunt hebben. En wat tactieken zijn om onprofessioneel gedrag te stoppen.  Je komt jouw voorkeursstijl te weten en gaat oefenen met andere stijlen. Je ervaart welke aspecten meespelen bij het beïnvloeden en hoe jij dat kunt doen. Je leert hoe je je eigen stijl goed kan toepassen en hoe je andere stijlen kan benutten in je eigen werk. Daarnaast ga je oefenen met praktijksituaties.

Een belangrijk deel van werkgeluk is dat jij je successen viert. Dus dat doen we in deze laatste maand! We staan stil bij wat jij en de andere deelnemers hebben bereikt. Je harde werken mag beloond worden! En we bespreken hoe je de behaalde resultaten vasthoudt, aan wie je hulp gaat vragen als het toch weer even tegenzit en welke hulpbronnen hierbij inzet, zodat je die dingen blijft doen waar je energie van krijgt.

Sta je te popelen om hiermee aan de slag te gaan? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

Hoe zit de training assertiviteit en zelfvertrouwen op het werk in elkaar?

Doordat je dit met een groep doet, boek je veel sneller resultaat dan met een-op-een coaching. Je ontmoet mensen die begrijpen waar je het over hebt. Door de voorbeelden te zien van hoe anderen het aanpakken in combinatie met alles wat wordt aangereikt omgaan, wordt je aangezet om zelf ook nieuwe dingen te gaan uitproberen. De groep is de steunpilaar waarop je kunt leunen en motiveert je als je dreigt af te zwakken.

Drie maanden ben ik er helemaal voor jou. We hebben veel contactmomenten en gaan met elkaar in gesprek, zodat jij grip krijgt op de problematiek waar jij nu én in de toekomst mee in aanraking komt. Ik ben er om je actief en enthousiast te houden. Dat is namelijk een van míjn kwaliteiten, jou aansporen en enthousiasmeren. Zo zorgen we samen voor succes! 

In het groepsprogramma is ruimte voor maximaal 16 deelnemers. Het is een intensief en interactief traject dat 3 maanden duurt. Dat geeft jou de tijd geeft om alle nieuwe dingen die je leert op je werk toe te passen. Je gaat dus écht flink aan de slag, zodat je ook daadwerkelijk vooruitgang boekt.

Je gaat op ontdekkingstocht, leert nieuwe dingen, hebt veel plezier en samen vieren we onze successen. Zo ontdek jij je meest sprankelende zelf. Het wordt geen programma waarin je op jezelf aangewezen bent. Integendeel. Je volgt de live masterclasses op een prachtige locatie in de regio Rotterdam; Die zijn uiteraard geheel verzorgd. En we zien elkaar tijdens deze drie maanden meerdere keren online.

Naast de groepsmomenten krijg je twee keer een één-op-één coachsessie met mij. Zo kun jij je met mijn hulp volledig op jouw doelen richten. Door het vele contact blijf je scherp en zijn we als groep betrokken bij elkaar. Buiten onze vaste momenten om communiceer je met de groep zoveel je wil.

Je ervaart dus alle voordelen van individuele begeleiding én van de groepstraining. Je gaat ervaren dat je door deze combinatie sneller stappen zet want je deelt ervaringen, herkent dingen bij elkaar en helpt elkaar vooruit. Tijdens moeilijk momenten kun je terugvallen op de groep. Zo zijn de individuele coaching en de support van de groep jouw stok achter de deur.

Dit gaat je helpen om het op je werk (en ik weet zeker daarbuiten ook) fijner te hebben. Assertief reageren op je collega’s word je 2e natuur waardoor je zelfvertrouwen als vanzelf stijgt. Je komt dichter bij jezelf en je gaat werken, maar vooral leven, op jouw voorwaarden.

Door 3 maanden intensief met assertiviteit  en zelfvertrouwen bezig te zijn, verander jij je gedrag!

Wie gingen je voor?

Eigen Kracht Coaching: 1 van de hoogst beoordeelde leiderschapscoaches van Nederland

UITSTEKEND
65 recensies op
Erik Grauwmeijer
Erik Grauwmeijer
15/06/2024
Hanneke is een zeer betrokken coach, die belangrijke bespreekpunten niet uit de weggaat, en altijd vanuit jouw perspectief verbeterpunten weet aan te dragen. Daarbij staat ze altijd aan jouw kant, maar verliest het perspectief van de werkgever niet uit het oog. Ik heb veel aan haar begeleiding gehad!
Pauline W
Pauline W
17/05/2024
De coaching gesprekken met Hanneke heb ik als heel waardevol en prettig ervaren. Hanneke heeft me veel praktische handvatten gegeven voor werksituaties waar ik in vastliep. Ze heeft snel inzicht in een situatie en komt snel tot de kern. Haar directe en soms ook confronterende aanpak in combinatie met haar warme persoonlijkheid hebben me enorm op weg geholpen. Daarnaast biedt het online cursusaanbod een mooie theoretische én praktische aanvulling op de gesprekken.
Evelyn Van De Goor
Evelyn Van De Goor
13/01/2024
Waardevol is het traject met Hanneke, dankbaar voor de fijne en vooral persoonlijke aanpak. Hanneke is eerlijk, open, oprecht en neemt de tijd voor je. Het heeft mij enorm geholpen de juiste richting te vinden.
Ruben de Wit
Ruben de Wit
08/01/2024
Ik ging met enige scepsis dit loopbaan traject in maar Hanneke heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het traject is een mooie mix van eigen werkboek oefeningen, meetings zowel real live als digitaal en een persoonlijk gesprek waarbij Hanneke je extra eye openers geeft. Het heeft ervoor gezorgd dat ik overtuigd ben van de keuzes die ik ga nemen. Ik ga vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet. Ik wens iedereen deze coach en dit traject toe wanneer je twijfelt aan je baan of inmiddels al weet dat het eigenlijk niet bij je past. Het zal je veel nieuwe inzichten geven.
Behrang Mousavi
Behrang Mousavi
23/11/2023
Hanneke Zumker, is een ervaren Coach. Zij is zeer kundige coach en gebruikt haar inhoudelijke kennis in combinatie met haar empathische vermogen om cliënt zo goed mogelijk te helpen. Hanneke is een oprechte en aangename persoonlijkheid en bied wat een cliënt nodig heeft. Zij gebruikt haar inlevingsvermogen om cliënt zo goed mogelijk te begrijpen, te helpen om zo goed mogelijk te herstellen om verder te kunnen gaan. Zij is een integer en eerlijke coach en zet de belangen van de cliënt altijd voorop. Zij helpt cliënten om uit te gaan van een eigen kracht om te herstellen en de draad weer te kunnen oppikken. ‘Eigen kracht coaching’ is een absolute aanrader!
Nadia L
Nadia L
20/11/2023
Mijn coach gesprekken met Hanneke hebben mij geholpen met het vinden van een balans tussen mijn perfectionisme en het loslaten. Daarbij heeft zij mij ook praktische tools en oefeningen gegeven om mijn zelfkritische houding te verminderen. Dit alles doet Hanneke op een heel eerlijke recht voor zijn raap en heldere wijze. Bedankt Hanneke voor je waardevolle begeleiding!
marjanne klaassen
marjanne klaassen
11/11/2023
Hanneke vind ik een krachtige energieke vrouw. Met haar humor, lachen, frisse blik maakt zij de coach sessies tot een feestje. Tegelijkertijd voel ik dat ze haar werk serieus neemt en alles eruit haalt wat erin zit. Wat ik heel erg waardeer is dat zij contact met mij zocht als ze een poosje niets van me had gehoord. Ze voelt goed aan wat ik nodig heb. Er is heus een plan/doel en dat is op meerdere manieren te bereiken doordat Hanneke goed inspeelt op wat ter sprake komt. Op een prettige manier brengt ze er vervolgens weer structuur in. Steeds als ik bij Hanneke ben geweest heb ik een gevoel van verlichting, vertrouwen dat ik op de juiste weg ben, zin om weer aan te pakken.
Björn aarts
Björn aarts
24/09/2023
Hanneke was mijn kern-trainer voor de opleiding professional coach aan de Trainersacademie. Haar persoonlijke, eerlijke en oprechte aanpak heeft mij enorm geholpen in het vinden van mijn zijn als coach. Zelfs na de opleiding is ze bereid te helpen bij vragen. Ze is zeer professioneel en gedreven en ze blijft zichzelf continue ontwikkelen.
R Gianotten
R Gianotten
25/07/2023
Mijn eerste gesprek met Hanneka gaf mij direct het gevoel hier zit ik goed. De klik was er meteen. Tijdens het coaching traject bleef ze mijn hulpvraag telkens centraal stellen om mij zo de gevraagde handvatten te geven. De gesprekken waren open en intensief. Soms confronterend en daardoor ook verhelderend. Hanneke weet, door haar eigen ervaringen, de vinger op de zere plek te leggen. En door aan te geven hoe je de gesprekken en de handvatten in de praktijk kan toepassen merkte ik direct resultaat in de "echte wereld". Ik heb heel veel geleerd van Hanneke en haar eerlijke, directe en oprechte benadering. Wil je jezelf persoonlijk ontwikkelen dan zit je bij Hanneke helemaal goed.
Tjark Roozendaal
Tjark Roozendaal
15/07/2023
Ik heb Hanneke Zumker meegemaakt als externe vertrouwenspersoon. Tijdens de kennismaking vond ik haar al een vriendelijke, meewerkende en open indruk maken. Ik heb gemerkt dat ze er echt voor de werknemers is, en hiermee de werkgevers helpt. Erg geduldig en meedenkend maar ook respectvol confronterend waar dat nodig kan zijn. Ze geeft om haar cliënten en dat merk je in hoe ze een veilige en fijne werkomgeving voor hen wil bewerkstelligen.
Wat zit er in dit programma?

Je investering voor de training assertiviteit is €3.247 ex. btw.,- 

Meestal vergoed je werkgever deze training assertiviteit. Vaak kun je gebruik maken van een individueel leer- en ontwikkelbudget. Vraag ernaar!

In 2023 kreeg 97% van mijn klanten deze coaching vergoed door zijn of haar werkgever!

In mei start de nieuwe groep. Wil je meedoen? Plan dan via onderstaande knop een belafspraak met mij in voor een eerste kennismaking.

confetti-canon

Eigen Kracht Coaching: dé beste training assertiviteit en zelfvertrouwen op het werk

Coaching Rotterdam