Teamdag: beter samenwerken met de teamrollen van Belbin

Willen jullie nóg beter gaan samenwerken? Maak met deze teamdag kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk van zowel het team als de individuele teamleden. Door zelfkennis en kennis over elkaar ontstaat er meer begrip en vertrouwen. 

Na de teamdag weet je wat je wel en niet aan je collega kunt vragen. Je waardeert de verschillen en ziet hoe je juist daarmee verder komt. Het lukt jullie beter om je gedrag en communicatie aan je collega aan te passen aan een ander. 

Met actieve en creatieve opdrachten ontdekken jullie elkaars communicatie- en gedragsstijlen, sterke en zwakke kanten. Na de teamdag weten jullie wat wel en in de samenwerking werkt.

De teamdag staat voor: energie ⚡️ positiviteit👍🏻 creativiteit✨ en out of de box denken💡

Kwaliteiten, valkuilen,
allergieën en uitdagingen

Ben jij de creatieve duizendpoot of meer de stuurman die het team op koers houdt? Wat het antwoord ook is: iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten en talenten. En ook minder sterke kanten. Geen probleem. 

De kunst is om te weten wie welke rol heeft en hoe je het beste van elkaars kwaliteiten gebruik kunt maken. 

Tijdens deze uitdagende teambuilding leer je om alle kwaliteiten in je team zo goed mogelijk in te zetten. En om nog beter samen te werken. 

Het gezegde is niet voor niets: samen sta je sterker!

Video afspelen

Je doorloopt deze stappen:

teambuilding Rotterdam

ENERGIZER 1

Peil op een actieve manier het enthousiasme bij je team. Proef je hun motivatie om er vandaag tegenaan te gaan? Of is er juist veel weerstand?

teambuilding Rotterdam

TEMPERATUREN

Heeft je team al eerder een module gedaan? Dan meet je hier de behaalde resultaten. Wat gaat er al beter? Wat nog niet?

teambuilding Rotterdam

ENERGIZER 2

Met persoonlijke voorwerpen leert je team elkaar op een speelse manier beter kennen. Zo ontstaat meer vertrouwen én respect.

TEAMROLLEN

Je team leert in spelvorm alle bestaande teamrollen kennen. Welke teamrollen/kwaliteiten zijn al aanwezig binnen het team? En hoe versterken ze de samenwerking?

ENERGIZER 5

Hoe voelt het om iemand ‘blind’ te moeten vertrouwen? In dit geval letterlijk: ieder teamlid leidt een ander geblinddoekt teamlid van A naar B.

VERSCHILLEN

Waardeer elkaars verschillen. Waarom kan zij dat nou veel beter dan ik? Onder die ergernis zit iets heel waardevols verborgen! Je leert je teamleden om juist gebruik te maken van elkaars verschillen.

TIPS & TOPS

Een team dat goed samenwerkt geeft elkaar altijd feedback. Top: wat doen andere teamleden al heel goed? Tip: en wat zijn hun verbeterpunten?

FINISH

Terugblik. Wat heeft het team vandaag geleerd?

Bekijk hier impressies van alle teamdagen
Video afspelen

Meer energie in je team?

Hoe zorg je voor een optimale energie op je werk? Je energie in balans op je werk. Wat zijn energievreters en van welke zaken krijgen jullie energie en gaat jullie bloed sneller stromen?

Video afspelen

Elkaars kwaliteiten benutten

Hoe kun je elkaars kwaliteiten beter benutten? Jullie gaan bezig met de teamrollen, kwaliteiten, allergieën en uitdagingen. Wie heeft welke rol en hoe maak je daar optimaal gebruik van?

Video afspelen

Wel of geen invloed?

Hoe kan jouw team zijn invloed vergroten? Richt je als team op zaken die je wél kunt veranderen. Daarvan krijgt je team een boost. Hoe je dat doet? Daar krijg je handvatten voor.

Video afspelen

Op weg naar de teamdroom

Hoe bereik je de teamdroom? In deze creatieve module ga je aan de hand van je eigen verbeeldingskracht aan de slag. Welke uitdagingen zie je? Wat is ieders bijdrage?

“We zochten een doe-het-zelf-pakket om één van onze projecten een boost te geven. Het draaiboek en de opdrachten waren duidelijk beschreven waardoor we er goed mee uit de voeten konden. Het Heidagspel ademt naar eigen regie en flexibiliteit waardoor we het doe-het-zelf-pakket op onze eigen manier konden inkleuren.”

Linda Broek senior HR
adviseur/projectbegeleider

Akorda onderwijsdienstverlening

Coaching Rotterdam

“Hanneke verzorgde voor ons een kantooravond waarbij we op speelse wijze meer inzicht kregen in de rollen in ons team en ieders kwaliteiten daarbinnen. De luchtige aanpak, werkend met levendige oefeningen, paste goed bij ons team. Het resultaat: een waardevolle avond met een goede energie en concrete aanknopingspunten om zelf mee aan de slag te gaan.” 

Eefje de Bruijne
directeur/bestuurder

Mura Zorgadvies

Coaching Rotterdam