Teamdag: Stress in je team? Voorkom uitval!

Het startpunt om als team beter om te gaan met werkdruk

Er zijn tegenwoordig nog maar weinig mensen die elke dag strikt van negen tot vijf uur op kantoor werken. Een rapport mee naar huis nemen om het op je vrije dag nog even door te nemen, overvolle mailboxen, drie afspraken die tegelijk zijn ingepland, ’s avonds laat nog bezig zijn met werkmails, ook ná werktijd nog appen en bellen etc. 

We verwachten van elkaar dat we altijd beschikbaar zijn. Het lijkt wel of er geen eind komt aan alle werkzaamheden. In plaats van het kleiner worden van de stapels op het bureau, lijken ze alleen maar groter te worden. 

Als overbelasting door werkstress bij je team op de loer ligt, is deze teamdag een absolute aanrader. Zeker als je geen saaie teamtraining of een zwaar traject wil, maar wel praktische handvatten zoekt. Je krijgt een presentaties over theorieën, maar gaat met elkaar interactief aan de slag.

Luchtige werkvormen helpen om je naar elkaar open te stellen en in te duiken op jullie werkstress. Niet voor de lol, maar bedoeld om je ook na de teamdag je werk anders in actie te zetten. Reken op een nuttige dag vol positiviteit en creativiteit waaraan je team veel plezier beleeft. 

Wat gaan jullie doen?

Je krijgt handvatten om je eigen risicovolle stress en die van je collega’s te herkennen. Na afloop weet je aan welke welke knoppen je draait om overbelasting te stoppen.  

De opdrachten zijn erop gericht hoe jullie de rem erop zetten en je jullie op de loer liggende burn-outs tegengaat.  

Jullie gaan onder meer bezig met deze vragen: 

  • Waaraan besteden we onze tijd? 
  • Wat zijn onze energievreters en hoe gaan we hiermee om? 
  • Wat is belangrijk voor de langere termijn? 
  • Waaraan willen we ons verbinden? 
  • Waar liggen de echte prioriteiten als het gaat om onze (interne) klanten of diensten?

In een notendop: hoe pakken jullie het persoonlijk aan een nemen jullie elkaar mee om jullie (gevoelens van) werkdruk omlaag te brengen?

Video afspelen

Je doorloopt deze stappen:

teambuilding Rotterdam

ENERGIZER 1

We pijlen op een actieve manier het enthousiasme bij je team. Is er Proef je hun motivatie om er vandaag tegenaan te gaan?

teambuilding Rotterdam

TEMPERATUREN

Heeft je team al eerder een module gedaan? Dan meet je hier de behaalde resultaten. Wat gaat er al beter? Wat nog niet?

teambuilding Rotterdam

ENERGIZER 2

Met persoonlijke voorwerpen leert je team elkaar op een speelse manier beter kennen. Zo ontstaat meer vertrouwen én respect.

FLOPS & TOPS

Waar is elk teamlid een kei in? Welke talenten of capaciteiten zet hij in? Wat kan hij minder goed? 

LEVENSWIEL

Het leven zit complex in elkaar. Jullie bekijken individueel hoe hun leven er op verschillende vlakken voorstaat. Wat wil je anders?

WAARDEN

Geluk en energie hangen sterk samen met persoonlijke waarden. Kennen jullie je waarden en wat betekent dit voor je energielevels?

GAINS & DRAINS

Jullie leren situaties te herkennen waar je veel energie van krijgt en situaties waaraan je energie verliest. 

FINISH

Overwinningen geven energie! In deze laatste stap viert je team behaalde successen. Op naar de toekomst!

Bekijk hier impressies van alle teamdagen
Video afspelen

Meer energie in je team?

Hoe zorg je voor een optimale energie op je werk? Je energie in balans op je werk. Wat zijn energievreters en van welke zaken krijgen jullie energie en gaat jullie bloed sneller stromen?

Video afspelen

Elkaars kwaliteiten benutten

Hoe kun je elkaars kwaliteiten beter benutten? Aan de slag met jullie teamrollen, kwaliteiten, allergieën en uitdagingen. Wie heeft welke rol en hoe gebruik je elkaars kwaliteiten?

Video afspelen

Wel of geen invloed?

Hoe kan jouw team zijn invloed vergroten? Richt je als team op zaken die je wél kunt veranderen. Daarvan krijgt je team een boost. Hoe je dat doet? Daar krijg je handvatten voor.

Video afspelen

Op weg naar de teamdroom

Hoe bereik je de teamdroom? In deze creatieve module ga je aan de hand van je eigen verbeeldingskracht aan de slag. Welke uitdagingen zie je? Wat is ieders bijdrage?

“We zochten een doe-het-zelf-pakket om één van onze projecten een boost te geven. Het draaiboek en de opdrachten waren duidelijk beschreven waardoor we er goed mee uit de voeten konden. Het Heidagspel ademt naar eigen regie en flexibiliteit waardoor we het doe-het-zelf-pakket op onze eigen manier konden inkleuren.”

Linda Broek senior HR
adviseur/projectbegeleider

Akorda onderwijsdienstverlening

Coaching Rotterdam

“Hanneke verzorgde voor ons een kantooravond waarbij we op speelse wijze meer inzicht kregen in de rollen in ons team en ieders kwaliteiten daarbinnen. De luchtige aanpak, werkend met levendige oefeningen, paste goed bij ons team. Het resultaat: een waardevolle avond met een goede energie en concrete aanknopingspunten om zelf mee aan de slag te gaan.” 

Eefje de Bruijne
directeur/bestuurder

Mura Zorgadvies

Coaching Rotterdam