Goede communicatie en oprechte aandacht dáár scoor je als ingenieur hoge ogen mee

Coach voor ingenieurs en andere bèta’s

Wat goed dat je me hebt gevonden. Zes jaar geleden wilde ik coach voor ingenieurs, techneuten en andere bèta’s worden. Ik weet hoe je als technische professional je people skills op een hoger niveau krijgt en punten bij je collega’s scoort. Op maat gemaakte coaching voor ingenieurs helpt je daarbij.

 Maar ja…

Als ingenieur ben je het liefste bezig met feiten en logica of het oplossen van een complex probleem. Tel daarbij op dat de gemiddelde techneut perfectionistisch is en moeilijk kan delegeren. Die wil alles zelf doen. Uit mijn marktonderzoek bleek dat de gemiddelde bèta niet snel een coach in de hand neemt. Het is dus best bijzonder dat je naar me op zoek ging.

Misschien ben je de HR-manager die ging Googlen…

De meeste technische professionals houden zich niet primair bezig met de menselijke kant van het werk. Je snapt dat ik besloot mijn doelgroep te verbreden. Ik ben me gaan richten op Rotterdamse professionals die beter om willen gaan met het gedoe van hun werk of loopbaanvragen hebben.

Bedrijven in de Botlek vonden mij

Alhoewel de meeste ingenieurs niet meteen enthousiast zijn om een coach te krijgen, zeggen ze vrijwel allemaal na afloop: “Dat had ik veel eerder moeten doen.” Ik ben helemaal niet zweverig, sta met beide benen op de grond en de praktische tips die ik je geef zijn concreet en bieden direct houvast. Technici merken dat als ze die toepassen de samenwerking met hun collega’s meteen beter gaat.

Herken je hier dingen van?
Stel je voor dat...

Je weet hoe je de weerstand van je collega’s of je manager kunt ombuigen. Je conflicten niet meer uit de weg gaat en zonder dat je de relatie met je collega verstoort of ruzie maakt toch het gesprek aangaat. Of het nu gaat om een collega die zijn afspraken niet nakomt of die slecht werk levert.

Dat je weet hoe je omgaat met collega’s die je tegenwerken of hun hakken in het zand zetten?

Of dat je weet wat je volgende stap in je carrière is?

Als coach voor ingenieurs help ik je om snel persoonlijk succes op je werk te krijgen.

Maak je geen zorgen, je zit nergens aan vast. Zo’n gesprek kan ook na werktijd.

Coaching Rotterdam

Als coach voor ingenieurs help ik je met:

Na afloop krijg je zelfs je manager mee!
Coaching Rotterdam
Durf je mening op je werk te geven
Waarvoor kun je me bellen?
  • Persoonlijke 1:1 coaching voor technici 
  • Loopbaancoaching voor ingenieurs
  • Teamcoaching voor ingenieurs en bèta’s
  • Trainingen in feedback en communicatievaardigen voor ingenieurs en technici
  • Trainingen in conflicthantering voor techneuten
  • Coachend leidinggeven voor wachtchefs en senior operators

Ik heb briljante ingenieurs zien worstelen om zich te uiten, maar dit kun je leren.

Coaching Rotterdam
Een klantervaring van coaching voor coaching techneuten lezen?

Tijdens de coaching gingen we in gesprek over wat hij wilde uitstralen en we spraken over de motieven van zijn collega’s. Wat hebben zij nodig en wat beweegt hen?

Wie ben ik?

Ik ben Hanneke Zumker en geloof in organisaties waar je van alles mag vinden en voorstellen zonder dat je wordt afgeschoten, waar feedback krijgen en geven oké is en waar fouten worden gezien als kans om te leren. 

Ik kan je vertellen dat ik al decennia samen ben met een leuke bèta. Hij is opgeleid als chemisch technoloog en houdt zich nu bezig met de veiligheid van een raffinaderij ergens in de Europoort. 

We zijn elkaars tegenpolen… 

Hij is rationeel en lost problemen verstandelijk op en ik ga er vol gevoel en emotie in. Je snapt de we elkaar zeker in het begin van onze relatie niet altijd goed begrepen. Door te kijken hoe hij met situaties omgaat, kon ik nuchter met zaken omgaan. Hij leerde om zijn EQ-kant te gebruiken. 

Niet alleen begrijpen we elkaar beter, maar hij vertelt me ook dat hij wat we thuis doen ook op het werk toepast. Hierdoor heeft hij niet alleen meer plezier met zijn collega’s, maar loopt de samenwerking ook veel vlotter. 

Meerdere fabrieken in de Rotterdamse haven hebben me weten te vinden. Ik merk dat ik het niet alleen privé leuk vindt om met ingenieurs en ICT’ers te zijn, maar ook graag met hen werk. 

Mijn directe manier van doen is voor de gemiddelde techneut een verademing. Ik ben geen zweverig type en aan chakra’s doe ik niet 😉 Ik weet dat je geen therapeutische sessie nodig hebt om op je werk beter uit de verf te komen. 

Maak je geen zorgen. Je zit nergens aan vast.
Je kunt je gesprek ook na werktijd inplannen.

Coaching Rotterdam

Wat klanten zeggen

UITSTEKEND
45 recensies op
Evy Coppieters
Evy Coppieters
28/04/2022
Hanneke weet met haar ervaring en nuchtere blik de juiste snaren te raken. Ik voelde me begrepen en gesteund, maar ook tegelijkertijd voldoende uitgedaagd. Ieder gesprek was voor mij zowel thuis komen als op een nieuwe reis gaan. Het is fijn en geruststellend om te weten dat ik steeds bij haar terecht kan over zowel professionele vragen als persoonlijke knelpunten. Veel bewondering voor deze vrouw.
Lees verder
Fons Happel
Fons Happel
21/03/2022
Door de zeer betrokken en directe manier van werken op basis van een open en eerlijke instelling, worden blijvende resultaten in de coaching door Hanneke bereikt. Haar werkwijze kan confronterend zijn, maar dat is ook nodig als je blijvend anders in het leven wilt komen te staan. Hanneke weet waar ze het over heeft en dat is onderbouw door persoonlijke ervaring en kennis.
Lees verder
Edwin
Edwin
11/02/2022
Het komt voor dat je in gesprek moet gaan en dan is Hanneke een fijn persoon die naar je luistert en de energie geeft om de volgende stap te maken. Eerlijk en direct.
Lees verder
Marjon Kok
Marjon Kok
04/02/2022
“Twijfel niet, jij bent de allerbelangrijkste. Laat dit werkboek je niet slechts inspireren, maar doe er echt iets mee.” ¹ Zo heb ik Hanneke vanaf onze eerste ontmoeting inderdaad ervaren. Wat gaan we doen? Hoe kan ik je helpen? En handen uit de mouwen. Daadkrachtig, prikkelend, intuïtief naast analytisch en met een luisterend oor, bracht Hanneke een ventiel aan in mijn ik-weet-niet-wat-ik-kan bubbel. En coachte zij mij binnen no time naar dit-is-wat-ik-wil-en-kan speelveld. Ik heb de jobcoachgesprekken als een enorme carrière- en persoonlijke boost ervaren. Met Hanneke als mijn gids en coach: enthousiast en vol vertrouwen in mij als persoon. Hanneke, bedankt. ¹ Werkboek: Eigenkracht Coaching, Hanneke Zumker, 2021
Lees verder
Johan Michies
Johan Michies
10/01/2022
Begin 2021 een loopbaancoach traject bij Hanneke doorlopen. Hanneke is een fantastische vrouw, puur Rotterdams met een warm karakter. Hanneke komt met praktische tips en toepassingen, de doelgerichte persoonlijke benaderingen zetten je verder aan het denken. Na het eerste contact wist ik gelijk dat Hanneke mij verder kon helpen. Met haar tips en inzichten heeft dit eind 2021 geresulteerd in een mooie nieuwe functie en werkgever die helemaal bij mij past. Ik kan Hanneke van Eigen Kracht Coaching zeker aanbevelen!
Lees verder
Foppe Heineman
Foppe Heineman
10/01/2022
Hanneke is een geweldige coach. Het klikte vanaf het eerste moment. Ze is oprecht, luistert goed maar praat niet met je mee. Dat is juist waar ik behoefte aan had. Tegen gas. Ze liet me anders naar dingen kijken. Gaf me andere inzichten. Ze heeft me door een hele moeilijke tijd zowel privé als zakelijk heen gesleept. Door er te zijn en met me mee te denken. Ook haar eigen ervaringen helpen daar in zeker mee. Ik zou ze werkelijk aan iedereen aanraden en heb er heel veel van geleerd. Echt een heel fijne ervaring.
Lees verder
Puck
Puck
10/12/2021
Deze week heb ik een peer review geschreven over Hanneke, gebaseerd op een persoonlijk leiderschapsprogramma dat zij als trainer geeft. Hanneke heeft in mijn ogen als trainer veel aandacht voor het individu, zijn beleving en zijn mindset. Ze kijkt scherp naar de input van deelnemers en weet al snel de rode draad te vinden en de verborgen boodschap te ontdekken. Hanneke heeft sterke coachingsvaardigheden, waarmee ze deelnemers zich bewust maakt van hun gedachten en emoties. Hanneke maakt écht verbinding met deelnemers en komt dan ook in interactie met hen het meeste tot haar recht.
Lees verder
Joany de Vries
Joany de Vries
02/12/2021
Hanneke heeft op mijn werk teamcoaching verzorgd. Hanneke is een goede coach, die zorgt voor een gezellige en veilige sfeer. Ze is enorm enthousiast en bevlogen en stort emmers vol positieve energie over je uit. Waar nodig zegt ze waar het op staat en daarbij neemt ze geen blad voor de mond. Ook is ze betrokken en oprecht geïnteresseerd.
Lees verder
Anton Fransen
Anton Fransen
16/10/2021
Hanneke spreekt op het punt van mijn specifieke hulpvraag uit eigen ervaring en dat gaf onze gesprekken een extra dimensie. Ze is oprecht geïnteresseerd in degene die tegenover haar zit en "gaat de extra mijl" om je te helpen. Haar adviezen zijn helder en concreet. Het opvolgen van die adviezen is niet altijd makkelijk geweest, maar het heeft me wel geholpen weer op het juiste spoor te komen. Ik kan Eigen Kracht Coaching van harte aanbevelen, zowel zakelijk als privé.
Lees verder
JuliaRomers
JuliaRomers
15/09/2021
Ik heb Hanneke leren kennen als een enthousiaste en bevlogen coach. De gesprekken die wij gevoerd hebben waren goed, open, eerlijk en hebben mij laten inzien dat ik niet aan mezelf hoef te twijfelen.
Lees verder

Zullen we in gesprek gaan?

Coaching Rotterdam