Voice Dialogue RotterdamWie zit er bij jou achter het stuur?
Ken jij je ikken?

Voice dialogue Rotterdam is de manier om in gesprek te gaan met alle verschillende ‘stemmen’ in ons. Wat zeg je in gedachte allemaal tegen jezelf? Je hebt verschillende kanten, die we in voice dialogue delen of ‘ikken’ noemen. Ze kijken allemaal op een ander manier naar de wereld. Die ‘ikken’ heb ik niet denk je misschien. Ik ben niet gek! Nee, natuurlijk niet. Voice diaiogue gaat om de innerlijke dialoog die iedereen dagelijks met zichzelf voert.

Een beetje van alles in één persoon

Ieder mens bestaat uit meerdere ikken. Ze denken en gedragen zich verschillend. Wie kent de songtekst van Merdith Brooks niet: I’am a bitch, I’am a lover, I’m a child, I’m a mother, I’m a sinner, I’m a saint. Je ontdekt wat jouw drijfveren zijn en welke ikken het bij jou voor het zeggen hebben. En hoe dat komt. Je maakt jezelf met voice dialogue coaching gemakkelijker los van gewoontes en gedrag waar jij van af wilt.

No-nonsence coaching

Bij mij is de voice dialogue zeker geen soft gedoe of geitenwollen sokken psychologie. Deze methode geeft je de kans om eens op een andere manier te kijken naar jouw vraagstuk. Je zult merken dat hierdoor veel meer ruimte bij jou ontstaat dan bij reguliere coaching. Als no-nonsense coach met een bedrijfskundige achtergrond garandeer ik je dat we beide benen op de grond houden. In de afgelopen jaar klopten meerdere managers bij mij aan voor voice dialogue coaching. Deze leidinggevenden gaven aan moeite te hebben met de verschillende rollen die ze vervullen. De voice dialogue gaf hen inzichten hiermee op een natuurlijke manier te kunnen variëren.

Onverwacht en amusant

We gaan bij voice dialogue in gesprek met jouw verschillende kanten. Ik geef deze ikken een ‘stem’ en nodig ze afzonderlijk uit hun zegje te doen. Dit zorgt voor onverwachte, ontroerende en soms ook amusante ontmoetingen met jezelf. Je leert je beweegredenen beter kennen, accepteren en begrijpen. Dit geeft je ruimte voor het opnieuw bekijken van je denken, voelen en handelen. Voor mij als coach is coachen met de methode van voice dialogue altijd weer een super ervaring. Ik vind het mooi om te zien en te ervaren hoe snel je met voice dialogue bij je  innerlijke beweegredenen komt en wat dit teweeg brengt.

Jammerende Jenny

Tijdens mijn eigen kennismaking met voice dialogue werd ik gevraagd mijn meest storende interne dialoog in gedachte te nemen. Dat was niet moeilijk kan ik je vertellen. Vroeger hield ik vaak mijn mond als iemand tegen mij ging snauwen of iets onaardigs deed. Of ik ging pleasegedrag vertonen. De stem die tegen mij sprak, was bang was afwijzing en conflict. Ook had ik een stem in mijn hoofd die zei: je laat dit toch niet op je zitten? Die gedachten waren steeds met elkaar in conflict.

Tijdens de voice dialogue noemde ik mijn angstige kant jammerende Jenny en de stoere kant Harry. De voice dialogue leerde mij dat Jenny de lijm is in mijn sociale relaties en daarom heel nuttig is. Alleen voor mijn innerlijke rust parkeer ik Jenny tegenwoordig veel vaker en kies ik ervoor om Harry het woord te laten doen. Dan zeg ik letterlijk tegen mezelf: oh, dat is Jenny maar… laat haar maar praten. Heb jij ook een interne dialoog die je in verschillende situaties steeds herhaalt? En wil je gemakkelijker kiezen om het anders te doen? Laat je verrassen door de voice dialogue!

Hierdoor krijg je inzicht en begrip in hoe jij bent. Je ziet welke veranderingen voor jou mogelijk zijn. Kies voor Voice Dialogue Rotterdam en maak een afspraak voor een intakegesprek!

Boek

In het boek ‘Ik ken mijn ikken’ is de voice dialogue op een toegankelijke en humoristische manier uitgelegd. Wat mij betreft een echte aanrader! Zelf ben ik geschoold in voice dialogue door Lex Mulder en Berry Collewijn. Bij Voice Dialogue ontmoet je de verschillende kanten in jezelf en luistert zonder oordeel wat ze je te zeggen hebben.

Hanneke kan je met je eigen ik in dialoog laten gaan. Ik ging in gesprek met ikken die mij soms in de weg zitten. Ze wist het gesprek concreet te maken en die dingen eruit te halen waarmee ik zelf aan de slag ben gegaan”, Steven Osse