Welke van jouw ikken zit er achter het stuur? En welke wil jij achter het stuur?

Voice Dialogue in Rotterdam

Je kent het wel: van die stemmen in je hoofd – of eigenlijk gedachten – die dingen tegen je zeggen, zoals: je kan beter wat anders gaan doen. Terwijl er ook een gedachte is die je moed inspreekt en zegt dat je goed bezig bent. Verwarrend. Want waar moet je naar luisteren? Als deze interne dialoog je te veel afleidt is Voice Dialogue coaching een oplossing.

Met deze coaching krijg je op een heel duidelijke manier inzicht in welke gedachten je hebt en waar ze vandaan komen. En waarom ze bepaalde dingen zeggen.

In Voice Dialogue noemen we die gedachten of stemmen ikken. Iedere ik staat voor een deel van je persoonlijkheid dat met regelmaat uitspraak doet over iets in je leven. En iedere ik kijkt op een andere manier naar de wereld.

Hoe werkt Voice Dialogue

We beginnen met het formuleren van je vraag. Dat werkt het beste als je in een dilemma zit. Een terugkerende tweestrijd in je gedachten kan ook.

We stellen de vraag en benoemen de ik die zich het eerst laat zien. Je geeft hem een stoel in de ruimte. Vervolgens ga ik als coach met die ik in gesprek. Jij geeft me antwoord door de mond van die ik. En zo gaan we verder tot we de belangrijkste stemmen of gedachten ook daadwerkelijk een stem hebben gegeven.

Zonder oordeel luisteren we naar wat ze te zeggen hebben. Dat kan soms ontroerend of amusant zijn. Verrassend is het in ieder geval.

Het lijkt dus op een rollenspel. En door zo letterlijk die ikken als verschillende personen te benaderen worden dingen snel duidelijk.

“I’m a bitch, I’m a lover, I’m a child, I’m a mother, I’m a sinner, I’m a saint.” – Merdith Brooks
voice dialogue

Heb jij ook tegenstrijdige gedachten?

En wil je makkelijker kunnen kiezen naar welke ik je wilt luisteren? Ik ga dus met jouw ikken in gesprek. Klinkt misschien kinderachtig, maar dat is het allerminst. Voice Dialogue is een volwassen methode, ontwikkeld in de jaren zeventig, die z’n effectiviteit ruimschoots heeft bewezen. Laat je verrassen door Voice Dialogue!

Voice Dialogue voor managers​

In de afgelopen jaren klopten meerdere managers bij mij aan voor Voice Dialogue coaching. Het is namelijk heel effectief.

Deze leidinggevenden kwamen bij mij omdat ze moeite hadden met de verschillende rollen die ze vervulden in hun functie. Voice Dialogue gaf hun inzichten waarmee ze op een natuurlijke manier konden variëren tussen hun rollen.

“In het boek Ik (k)en mijn ikken van Karin Brugman is Voice Dialogue op een toegankelijke en humoristische manier uitgelegd. Wat mij betreft een echte aanrader.”

Zelf ben ik geschoold door Lex Mulder en Berry Collewijn.

Coaching Rotterdam

Waarom deze coaching

Je gaat beter begrijpen hoe jij bent. Je leert je beweegredenen beter kennen en accepteren. Ze hebben je nu immers uitgelegd waarom ze iets zeggen.

Je komt erachter dat ikken die je als negatief bestempelt ook een positieve intentie kunnen hebben. Angst is er bijvoorbeeld ter bescherming.

Daarmee komt er ruimte om je denken, voelen en handelen opnieuw te bekijken. Je ziet welke veranderingen mogelijk zijn voor jou. Want: welke ik wil jij achter het stuur?

Met Voice Dialogue coaching maak je je gemakkelijker los van gewoontes en gedrag waar je vanaf wilt.

Deze methode geeft je de kans om eens op een andere manier te kijken naar jouw vraagstuk. Je zult merken dat je gemakkelijker inzicht krijgt dan bij reguliere coaching.

Overigens: als no-nonsense coach met een bedrijfskundige achtergrond garandeer ik je dat we met beide benen op de grond blijven.

“Met Hanneke ging ik in gesprek met ikken die mij soms in de weg zitten. Ze wist het gesprek concreet te maken en die dingen eruit te halen waarmee ik zelf aan de slag ben gegaan.” - Steven Osse

teambuilding Rotterdam

Een voorbeeld uit mijn eigen ervaring

Tijdens mijn kennismaking met Voice Dialogue moest ik mijn meest storende
interne dialoog in gedachten nemen. Dat was makkelijk.

Als er iemand tegen me snauwde of onaardig deed, was er een stem die me zei m’n mond te houden.
Of te pleasen. Dat was de ik die bang was voor afwijzing en conflict.

Er was nog een andere ik die zei: je laat je toch niet op je kop zitten?
Die ikken waren steeds met elkaar in conflict.

Ik heb mijn angstige ik toen Jammerende Jenny genoemd en mijn stoere ik Harry.

Voice Dialogue leerde mij dat Jenny de lijm is in mijn sociale relaties, ze is daarom heel nuttig.

Tegenwoordig parkeer ik Jenny veel vaker – voor mijn innerlijke rust – en kies ervoor
Harry het woord te laten doen. Dan zeg ik letterlijk tegen Jenny: ik laat je wel even praten…

Is Voice Dialogue ook iets voor jou?

Coaching Rotterdam