Kies je mij als jouw management coach in Rotterdam?

Reken erop dat je meer verbinding krijgt met je medewerkers!

executive coaching RotterdamBen jij een manager of leidinggevende en zoek je een executive coach waarmee je kunt sparren over jouw impact in je organisatie? Ik help je zodat jij je medewerkers optimaal aan je bindt en motiveert. Bovenin de organisatie heb je te maken met macht en eenzaamheid. Ga er maar gerust vanuit dat niemand je vertelt wat ze echt van je denken. Je medewerkers praten je vaak als vanzelf naar de mond. Alleen daarom al is het een goed idee om eens met een onafhankelijke externe coach te praten. Ik kijk met een frisse blik naar hoe het bij jou is en ben daarin doortastend.

Herken je dit?

  • Je begon met een klein bedrijf dat een enorme groei heeft doorgemaakt en hebt moeite met je rol als manager
  • Je begon als techneut waarin je zo succesvol was, nu ben je manager en heb je moeite met je rol
  • Je bent nog maar net manager en voelt je niet helemaal senang in je nieuwe rol
  • Het loopt stroef met je mededirecteur(en) en/of de andere managers
  • Het lukt je niet je medewerkers in beweging te krijgen
  • Er zijn conflictsituaties en er is weerstand en jij weet niet hoe je het moet aanpakken
  • Het lukt je niet goed om je mensen te enthousiasmeren en te motiveren
  • Je bent vooral bezig met slimme plannen bedenken en het menselijke vind je lastig
  • Jouw medewerkers zeggen dat ze zich door jou niet gehoord voelen
  • Jouw medewerkers pakken hun eigen verantwoording niet

Als dit je bekend in de oren klinkt, is het tijd om met mij een kopje koffie te gaan drinken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de persoonlijkheid van de leider in sterke mate bepalend is voor de organisatiecultuur, de normen en waarden. Dus als jij in beweging komt, doen je medewerkers dat ook.

Zelf heb als medewerker ervaren wat het effect van het gedrag van mijn managers was op mij. Ik kan haarscherp aangeven wat wel en niet werkt. Hoe mijn manager naar mij luisterde en mij wel of niet in mijn kracht zette, had direct invloed op mijn presteren en mijn motivatie. Als intern vertrouwenspersoon kreeg ik de bevestiging dat wat voor mij wel en niet werkt ook op anderen van toepassing is. Daarom denk ik dat je beter met mij als coach in zee kunt gaan, dan met managers die later zelf coach zijn geworden. Ik belicht de andere kant zonder jouw belangen uit het oog te verliezen. Vooral wil ik je enthousiasmeren om een inspirator voor je medewerkers te worden.

Mijn aanpak

We starten met de vraag hoe het komt dat je juist nu coaching zoekt en wat je ermee wil bereiken. Om dieper te kunnen kijken en een volledig beeld te krijgen, betrekken we ook jouw omgeving bij je coachtraject. Je medewerkers en collega’s – uit alle lagen van de organisatie – vullen een 360 graden feedbackvragenlijst in over jouw leiderschap. Hierdoor krijg je inzicht in mogelijke blinde vlekken en kunnen we de coaching optimaal toesnijden op jouw ontwikkeltraject.

Ons werkmateriaal zijn jouw belevingen op de werkvloer. Hoe je daar handelt, wat je denkt en wat het effect hiervan is op het gedrag van de ander. Ik benieuwd naar die interacties waar het als vanzelf loopt en die keren waar het tussen jou en anderen schuurt. Ik onderzoek met je wat er werkelijk speelt en wat jij eraan kunt doen om het te veranderen. Je krijgt zicht op je sterktes en leert beter met je valkuilen om te gaan. Ik werk niet volgens vast uitgelijnd plan, maar luister naar je en zet intuïtief in wat nodig is om jouw beoogde resultaat te halen.