Durf Charlie te zijn!

werkgeluk Rotterdam

…“Wij zijn Charlie, wij zijn Charlie”, klonk het in Rotterdam na de krachtige woorden van onze burgervader Ahmed Aboutaleb…

De vreselijke moord op twaalf Franse cartoonisten en journalisten raakt elke burger in landen waar de vrijheid van meningsuiting het hoogste goed is. 

En dus ook mij

Wat was ik geschrokken toen ik de eerste berichten las. Dappere medewerkers van het blad Charlie Hebdo gingen ondanks eerdere aanslagen door met het publiceren van satirische cartoons, maar moesten dit met hun leven bekopen. Een duidelijkere boodschap dat spotten met de islam vergaande consequenties kan hebben, is er wat mij betreft niet.

Hartverwarmend vond ik het om te zien dat we massaal met onze eigen spotprenten de straat op gingen, publiceerden ze op Facebook en twitterden. Dat is wat mij betreft ook de link met Alle Daagse Coaching. Mensen die hun grenzen aangeven en een vuist maken voor de democratie. 

“Als de vrijheid wordt bedreigd, laten we ons nog luider horen, luider horen en LUIDER HOREN, benadrukte Aboutaleb in Rotterdam. 

Wat mij betreft gaat het erover dat je mag zijn wie je bent, geloven wat je wilt, mag doen en zeggen wat je wilt. Coaching door je eigen burgemeester uit Rotterdam en al die anderen die zich durven uitspreken, laat zien waar we als samenleving voor staan. We moeten alles tegen elkaar kunnen zeggen. 

Ook als je kritisch bent over anderen

Dapper durven zijn, dat kunnen we niet alleen toedichten aan een select groepje journalisten, maar daar moeten we allemaal voor kiezen. De vrijheid van meningsuiting gaat ook over de keuzes die jij maakt in je leven, waar jij voor staat en welke stappen jij neemt. Ook jij kunt ervoor kiezen Charlie te zijn en zelf dappere beslissingen te nemen. Op alle gebieden in je leven luisteren naar je hart. 

Uit je comfort zone stappen en je zekerheden loslaten. Want als je geen risico wilt nemen en je in een keurslijf laat persen, wordt het heel lastig om met bevlogenheid te doen wat je wilt en je stem te laten horen. En vergeet niet: een mens lijdt vaak het meest van het lijden dat hij vreest. Dus laat je niet bang maken. 

Ik zeg ja voor de vrijheid! 

JE SUIS CHARLIE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print